szerző:
MTI

A Centenario Stadion legendás helyszín, de eljárt felett az idő, és nagyon sokba kerül a fenntartása.

Ha sikeres lesz a 2030-as világbajnoki pályázat, akkor lebontanák Uruguayban a Centenario Stadiont, amely az első vb-nek otthont adott 1930-ban.

Fernando Caceres sportállamtitkár csütörtökön közölte, hogy hat tervezet van az új létesítmény építésére a legendás aréna helyén. Valamennyiben megmarad az egyik oldalon álló, 100 méteres torony, amely tiszteletadás az 1924-ben és 1928-ban olimpiai bajnok futballcsapat előtt.

"Jelenlegi állapotában a Centenariónak nagyon költséges a fenntartása, messze van a modern sportlétesítmények színvonalától, így nem maradhat fenn tovább. Szimbolikus szerepe miatt ugyanakkor alighanem sokkolni fogja a lakosságot, ha eltűnik" – tette hozzá Fernando Caceres.

Ha a közös pályázat sikerrel jár, nyolc argentin, valamint két-két uruguayi és paraguayi helyszínen rendezik meg a 2030-as vb mérkőzéseit. A tornára egyelőre nem jelentettek be másik pályázatot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!