szerző:
hvg.hu

Újabb vásárlást zárt le az Appeninn, amely a régió meghatározó ingatlankezelője akar lenni.

Lezárta az Appeninn leányvállalata azt a tranzakciót, amelynek keretében 18 kereskedelmi ingatlant vásárolt meg az Erste Euro Ingatlan Befektetési Alaptól – ezt a társaság a BÉT honlapján közölte. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn E-Office Zrt. 14,5 millió euróért szerezte meg az üzleteket, amelyeket, ahogy eddig, továbbra is a Spar bérli majd üzletei számára.

A tőzsdén jegyzett Appeninn – amelyet egy hónappal ezelőtt vásárolt fel Konzum Nyrt., nem sokkal később pedig az OTP 5,92 százalékos tulajdonrészt szerzett benne – egész Kelet-Közép-Európában meghatározó ingatlankezelő szeretne lenni. Ennek jele volt az is, hogy csütörtökön megvette a Corvin-negyednél található Ü48 irodaházat, vagyis az FHB Bank központját. Az üzletember érdekeltségein keresztül tavaly néhány hónapig tulajdonosa volt a korábban Spéder Zoltán által vezetett pénzintézetnek is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!