szerző:
hvg.hu

Átadták a Pritzker-díjas építész egyetlen lakóépületét.

Egy Moszkva melletti erdőben adták át azt a házat, mely a világhírű iraki építész egyetlen megvalósult lakóépületterve. A tulajdonost Hadid csak úgy emlegette, „az orosz James Bond”. A filantróp üzletember, Vladislav Doronin ingatlancégek és az Aman luxushotellánc tulajdonosa, akinek Hadid szerint pénze és ízlése is volt ahhoz, hogy valami különlegeset alkosson.

 

A fő hálószobát Hadid a ház felé emelte, egy 22 méteres, liftet és lépcsőt is rejtő betonoszlop tetejére, ahonnan már a fák fölötti kilátás csodálható. Doroninnak ugyanis az volt a kérése, hogy amikor reggel felébred, csak a kék eget lássa, és szabadnak érezze magát. Mire Hadid rögtön rávágta, hogy akkor a fák fölé kell emelkedni, és egy szalvétára fel is skiccelte a házat. A projekt több mint 10 év alatt valósult meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!