szerző:
hvg.hu

A Zaha Hadid Architects tervei alapján Kínában valósul meg a hordókra emlékeztető suli.

A 2016-ban elhunyt Pritzker-díjas építész, Zaha Hadid irodája Csiangszhi tartomány egy eldugott kis félszigetére tervezett iskolát, melyet részben robotok fognak megépíteni. Az iskola a környező 12, összesen 1800 lakosú kis faluból fogad majd 120 gyereket – írta a Dezeen.

©

Az egyes tantermek külön, egy-egy hordó formájú épületben kapnak helyet, és több kültéri oktatási helyszínt is kialakítanak majd. Az iskola helyi építőanyagokból és technikákkal készül majd, viszont a munka egy részét, az épületek szigetelését robotokkal végeztetik.

 Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!