szerző:
hvg.hu

Már a rosszabb lakások ára is annyira magas, hogy a befektetők inkább a kiadásban gondolkoznak a felújítás helyett.

Míg néhány éve a befektetők még inkább lakásfelújításokban gondolkodtak, és lepusztult lakásokat kerestek nagyon olcsón – melyeket aztán rendbe tettek és persze jó áron eladtak –, mára egyértelműen látszik az eltolódás a kiadás irányába. Már a rosszabb lakások árai is magasra kúsztak, a felújítás egyre drágul, és elfogytak azok a lakások, amelyeket egy felújítás után, megfelelő profit mellett még jó áron tovább lehet értékesíteni – mondta Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője.

Míg a pesti külső kerületekben 80-120 ezer forintért lehet kétszobás ingatlanokat bérelni, addig a városközponthoz közel már egy egyszobás lakás bérleti díja is 100 ezer forint körül jár. Zuglóban a 1,5-2 szobás lakások bérleti díja 110-120 ezer forint környékén indul. Angyalföldön a kisebb, újszerű lakásokat 120-175 ezer forintért lehet kiadni, míg a nagyobbakat 180-190 ezer forintért. A VIII. és IX. kerületben a kifejezetten igényesen felújított, kétszobás lakások 120-125 ezer forintért találnak bérlőre, de a központhoz közel eső részeken az egyszobás lakások bérleti díjai is 100 ezer forint körül járnak.

Az áremelkedés a belvárost érintette a legnagyobb mértékben, ennek következtében pedig csökkent a vonzereje a vevők szemében. A befektetők egyre inkább más, külső kerületek felé kacsingatnak, ahol jobb ajánlatokkal találkoznak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!