szerző:
hvg.hu

Kevés lesz az óvodai férőhely a környéken.

Három állami és három, fizetős magánóvoda közül is válogathatnak a Gazdagréten élők, de egy ezerlakásos lakópark építése miatt akár helyhiány is kialakulhat a környéken – írta a Magyar Idők.

A Sas-hegytől délnyugatra fekvő, Beregszász, Rodostó és Nagyszeben utcák által határolt, több mint tízhektáros lankás dombháton már a fejlesztés harmadik ütemének 280 lakását értékesítik – ezzel együtt ezer lakásra rúg az elkészültek száma, és még ugyanennyi építése várat magára.

Az önkormányzat jelenleg egy száz új férőhelyet biztosító bővítést tervez 800 millió forintért, de az elkövetkező években óvodaépítésre is szükség lesz.

A jelenség persze nem egyedülálló, az óvodai férőhelyek száma több budapesti kerületben is problémát jelent. A II. kerületi Vízivárosban például több kisebb lakópark épül jelenleg, a családok itt is aggódnak, mivel a körzetes óvodákban folyamatosan telt ház van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!