szerző:
hvg.hu

Furcsa hangulatkeltés folyik a kilakoltatások ügyében a végrehajtói kar elnöke szerint.

Április végén lejárt a téli kilakoltatási moratórium, a hazai végrehajtók már intézkednek a lakások kiürítéséről. „Sajátos hangulatkeltés zajlik a kilakoltatások ügyé¬ben, amivel a legtöbbet a nehéz helyzetben lévő adósoknak ártanak a különféle politikai és más megszólalók” mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a Magyar Időkben.

Schadl szerint az idei évben kevesebb kilakoltatásra lehet számítani, részben azért, mert az adósok egyre többször kérnek részletfizetést, a bankok pedig rugalmasabbak. „A pénzügyi szféra szereplőivel egyébként is érdemes megállapodásra törekedni” – jegyezte meg Schadl. Az elnök azonban úgy vélte, a külföldi pénznemben nyilvántartott hitelek még sokáig gondot jelentenek majd.

Az idei év meglepetése, hogy a Kelet-Magyarországon meghirdetett ingatlanokra is érkeznek ajánlatok, jóllehet korábban alig lehetett itt lakást, házat vagy üzlethelyiséget értékesíteni.

A lakáskiürítések száma három-négyezer körül mozog évente.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!