szerző:
hvg.hu

Startupokat várnak az Amsterdam melletti telepre.

Hol vannak már azok az idők, amikor Szilicium-völgyi garázsokból startoltak a techcégek? A holland építész, Julius Taminau konténerekből tervezett startup-telepet Amsterdam mellé – írta a Dezeen.

©

A projekt büdzséje nagyon alacsony volt, a konténerekre azonban nemcsak ezért esett az építész választása. „A szállítmányozó konténerek metaforák azokra a garázsokra, melyekből számos nagy cég, például az Apple vagy a Microsoft kinőtt. Ezeket a 'garázsokat' egymás mellé helyezve egy dinamikus falut alakítottunk ki” mondta az építész, aki abban bízik, hogy a coworking irodákhoz hasonlóan a startupok inspirálják majd egymást, és szektorokon átívelve tudnak együttműködni.

©

A faluban „művházat” is kialakítottak, ott a tervek szerint közös networking események, például partik, filmvetítések lesznek. Több kávézó fog üzemelni, és lesznek tárgyalószobák is. A konténerfalu bármikor szétszedhető, nyom nélkül eltüntethető, mivel nincsen alapja. A konténerházak egyre szaporodnak; Amszterdam egy másik szegletében illetve Kaliforniában luxulakásokat építettek belőle, de már egyetemi labor is készült így New Yorkban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!