szerző:
hvg.hu

Elfogták a rendőrök a két nőt, akik eltűntek, miután tizenkét vevőnek adták ki ugyanazt a lakást.

Összesen tizenkét vevőt csapott be az a két nő, akit most fogtak el a rendőrök. A gyanúsítottak online lakáshirdetési oldalakon kínáltak egy budapesti albérletet, minden vevőjelölttől beszedték a kauciót, valamint az első havi bérleti díjat, majd halogatták a lakás átadását, később pedig már el sem tudták érni őket a becsapott albérlők.

A letartóztatáskor a rendőrök csak 485 ezer forintot találtak a gyanúsítottak lakásában, pedig nagyjából 3 millió forint lehet az összes kár.

Hasonló trükkel csalók már korábban is próbálkoztak: tavaly megtörtént, hogy AirBnb-ről lelopott képek mellé még közjegyzői megbízást is hamisítottak. Azok a csalók nem kispályáztak lakáskiadással, ők rögtön eladni próbálták valaki más lakását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!