szerző:
hvg.hu

Egy paradicsomi nemzeti parkban kellene tanyát verni, kisgyermekes családokat várnak.

Családonként háromezer eurós támogatást ígér három éven keresztül a Gran Paradiso nemzeti park területén található Locana nevű kis település önkormányzata. Feltétel, hogy a kisgyermekes családok a városba bejelentett lakóhellyel rendelkezzenek, illetve legalább öt éve Olaszországban éljenek, és minimum 7 ezer eurós jövedelemmel rendelkezzenek – írta a la Repubblica. Feltétel továbbá az, hogy legalább egy gyermeküket beírassák a helyi óvodába, vagy általános iskolába.

Az önkormányzat tíz új család érkezésében bízik. A programot egyébként azért kisgyermekesekre szabták, mert veszélybe került a helyi iskola, bezárásával pedig újabb népességcsökkenés és szociokulturális lavina indulna el. A település polgármestere, Giovanni Bruno Mattiet azt mondta, 2007-ben még 1708 lakosuk volt, 2017-re ez 1450-re csökkent.

A település önkormányzata évente 30 ezer eurót irányzott elő a kisgyerekes családok letelepítésére, vagyis abban reménykednek, hogy tíz család érkezik hozzájuk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!