szerző:
hvg.hu

Egy paradicsomi nemzeti parkban kellene tanyát verni, kisgyermekes családokat várnak.

Családonként háromezer eurós támogatást ígér három éven keresztül a Gran Paradiso nemzeti park területén található Locana nevű kis település önkormányzata. Feltétel, hogy a kisgyermekes családok a városba bejelentett lakóhellyel rendelkezzenek, illetve legalább öt éve Olaszországban éljenek, és minimum 7 ezer eurós jövedelemmel rendelkezzenek – írta a la Repubblica. Feltétel továbbá az, hogy legalább egy gyermeküket beírassák a helyi óvodába, vagy általános iskolába.

Az önkormányzat tíz új család érkezésében bízik. A programot egyébként azért kisgyermekesekre szabták, mert veszélybe került a helyi iskola, bezárásával pedig újabb népességcsökkenés és szociokulturális lavina indulna el. A település polgármestere, Giovanni Bruno Mattiet azt mondta, 2007-ben még 1708 lakosuk volt, 2017-re ez 1450-re csökkent.

A település önkormányzata évente 30 ezer eurót irányzott elő a kisgyerekes családok letelepítésére, vagyis abban reménykednek, hogy tíz család érkezik hozzájuk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!