szerző:
hvg.hu

Hat embert letartóztattak, hármat pedig őrizetbe vettek Rómában, ahol az új focistadion építése kapcsán felmerült bűnügyekbe számos ismert politikus bukhat bele.

A kilenc ember egytől egyig ismert szereplő az olasz politikában: a márciusi olasz választásokon a legjobb párteredményt produkáló Öt Csillag Mozgalom (M5S) ügyvédje, Luca Lanzalone, a párt bizalmi emberének számító másik ügyvéd, Beppe Grillo, és a mozgalom egyik helyi vezetője, Paolo Ferrara is belekeveredett az ügybe. A gyanú szerint Lanzarote 100 ezer eurót vett át a stadiont építő vállalkozótól, utóbbi szintén gyanúsított – írta a Republica.it.

A botrányba belekeveredett két korábbi miniszterelnök, Renzi és Berlusconi pártja is; a Demokrata Párból Michele Civita városfejlesztési tanácsos, a Forza Italiából pedig két „erős ember”, Davide Bordoni és Adriano Palozzi is a gyanúsítottak között szerepel, utóbbi neve egy bizonyos 24 ezer eurós fiktív számlával kapcsolatban merült fel.

A vádak között nemcsak fiktív számlázás és megvesztegetés, hanem korrupció, befolyással való visszaélés és illegális pártfinanszírozás is szerepel. Az AS Roma focicsapata nem érintett az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!