szerző:
hvg.hu

Budapesten és számos vidéki helyszínen is zajlanak a felújítások, a beruházók célja, hogy még vonzóbbak legyenek a plázák, és a közösségi élet valódi központjaivá váljanak.

Budapesten a régi Europark alakul át; a Shopmark néven újranyitó pláza az építőipari anomáliák miatt a tervezettnél két hónappal később, októberben nyit. Itt az eredeti épületből csak a szerkezetet tartotta meg a kivitelező KÉSZ. A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában álló pláza átépítése kapcsán a helyiek komoly problémának tartják, hogy az éttermeket az emeletre pozicionálták; nekik ez kényelmetlen lesz, és a vállalkozások forgalma is veszélybe kerülhet.

Az Indotek Group pedig 2,5 milliárd forintot fog költnei a Sopron, a Szeged, a Debrecen és a Zala Plaza felújítására. A nagy ezredfordulós plázaboom során épült bevásárlóközpontokat kívül-belül megújítják, a bérlői mixet pedig átalakítják. A Zala Plazában az Auchan lesz a nagy szám, mely ott nyitja meg első magyarországi kiskereskedelmi központját. Az Indotek 2019-ben Veszprémben, Szolnokon és Kaposváron is elkezdené a plázák modernizálását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!