szerző:
hvg.hu

Három sétányt is lezárnak a Népligetben a parkolás elől hétköznaponként napközben. A rendezvények idején továbbra is lehet majd ott parkolni.

Csütörtökön közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy július 2-től, vagyis jövő hétfőtől hétköznap napközben tilos lesz gépkocsival behajtani a Népliget Könyves Kálmán körút és Üllői út által határolt részén húzódó sétányaira.

A tilalmat a BKK a zöldterület védelmével és "az elmúlt időszakban kialakult, a parkot károsító parkolási gyakorlat" visszaszorításával indokolta, mert az elmúlt időszakban a Népliget környezetében kialakított várakozási övezetek miatt munkanapokon sokan parkoltak a Népliget belső útjain, ez azonban ellentétes a Népliget közparki funkciójával, hiszen az a zaj- és forgalomszennyezés távoltartására, pihenésre szolgál.

A parkolási tilalom viszont csak egyes utakra fog vonatkozni, nevezetesen a Hazlinszky Frigyes sétányra, a Hell Miksa sétányra, és a Rapaics Raymund sétány érintett részére. A tiltás nem vonatkozik a BKK és a Volán járataira, a taxikra, a Főkert járműveire, a kerékpárosokra és az engedéllyel rendelkezőkre.

©

A megjelölt utakra munkanapokon 6 és 18 óra között tilos lesz a behajtás az autóknak. Az esti, illetve hétvégi népligeti rendezvényeken részt vevők számára továbbra is biztosított marad a behajtás lehetősége.

A BKK a parkoláshoz a Népliget helyett a környéken található Népliget P+R parkolót, a Köki Terminál P+R parkolót és a nemrég kialakított várakozási övezetekben lévő parkolóhelyeket ajánlja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!