hvg.hu Ingatlan

Több mint 300 millió forint kárt okozott a vasárnapi vihar

A vasárnapi vihar okozta kár becsült értéke meghaladja a 300 millió forintot, a biztosítók több mint 3200 kárbejelentést fogadtak hétfő délutánig – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden. Az Aegon szerint az átlagkár 130 ezer forint.

hvg.hu Ingatlan

Mi lesz a Keleti és a Nyugati pályaudvarral? Valami elindult

Még az idén megkötheti a támogatási szerződéseket a Keleti és Nyugati pályaudvar felújításának előkészítésére a MÁV Zrt.-vel az állam. A kormány az előkészítési feladatok elvégzéséhez két-két milliárd forint forrást biztosított – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

hvg.hu Ingatlan

Mit lehet kezdeni egy százéves, háborús bunkerrel? Például ezt

Strasbourgban, a 19-ik század utolsó harmadában, amikor a város német uralom alatt állt, épült egy földalatti bunker. Sok nagy csatában biztosított menedéket a várost éppen birtokló sereg harcosainak. De aztán, a francia-német megbékélés következtében szükségtelenné vált.

hvg.hu Ingatlan

Nyaralót venne? Jobban jár, ha vár vele

Amíg a lakásvásárlást nem érdemes halogatni, mert az árak folyamatosan emelkednek, addig a nyaralók megvételével célszerű várni - írja a Magyar Nemzet ingatlanpiaci elemzésekre hivatkozva.

Dercsényi Dávid Ingatlan

Beindulnak a Városliget szimpatikus fejlesztései

A bontások után most már tényleg megindulnak az építések a Ligetben, és az első, leghamarabb megvalósuló projekteket nehéz ellenezni – a Vakok Kertje rekonstrukciója, a kutyások "játszótere" vagy az iskolák által használt sportpálya népszerű fejlesztés lesz. De beindulnak a nagyobb projektek első munkálatai is – itt már lehet számítani tiltakozásokra. A Városliget Zrt.-nél jártunk.

hvg.hu Ingatlan

Zakkantak vagy zsenik ezek az építészek? Mutatunk pár őrült épületet

Bár tavaly már Hszi Csin-ping kínai elnök is felemelte hangját a „túlméretezett, xenocentrikus és furcsa” épületek ellen, a piac mást diktál. A vidéki nagyvárosok, például a korábban legfeljebb dinsztelt csirkéjéről ismert Dezhou, a „napenergia völgye” tematikus városimázzsal vonzanák a befektetőket.

MTI Gazdaság

Elindult a kormány egyik kedvenc nagy építkezése

Elkezdődött a zalaegerszegi járműipari tesztpálya építése: már alapozzák az első, műhelyeknek helyet adó 2000 négyzetméteres technikai épületet. Ezt az építkezést a kivitelező ZÁÉV március végére fejezi be, az egész beruházás három év alatt zárulhat le.

1 2 3 4 5 6 7
724

A címlapról ajánljuk