hvg.hu Ingatlan

Kiutálnák a városvezetők az Airbnb-t, itt a válasz

Több száz adóegyezséget kötne az Airbnb a következő hónapokban. Ahogy terjeszkedik a cég, úgy keveredik harcba egyre több városban a szállodatulajdonosokkal, a lakókkal és az adóhatóságokkal is – ezt szeretnék most rendezni.

hvg.hu Ingatlan

Az Airbnb az egekbe hajtja a lakásbérleti díjakat?

A budapesti belső kerületekben lévő lakások bérleti díja 20-30 százalékkal magasabb lehet a fővárosi átlagnál. Ez a különbség 3-5 évvel ezelőtt mindössze 10 százalék volt, a növekedés pedig elsősorban a lakáshotelek elterjedésének köszönhető.

hvg.hu Ingatlan

Minden nagyon rendben a lakáspiacon: az árak vágtatnak

Töretlenül vágtat a lakáspiac, legalábbis az az idei harmadik negyedévben is növekednek az árak szinte minden lakáspiaci szegmensben. A lakáshitelezések terén is bővülés várható a közeljövőben, ez utóbbi szintén arra enged következtetni, hogy nem várható megtorpanás a lakásárak emelkedésében.

hvg.hu Ingatlan

A szupergazdagok a kádból nézik az eget

Új őrület hódít a leggazdagabbak közt: egyre többen jönnek rá, hogy ha a luxuslakásaikat igazán fényűzővé akarják tenni, akkor nem hagyhatják ki a fürdőszobát sem. Már a kádból is elképesztő panorámákat akarnak látni.

hvg.hu Ingatlan

Így fog kinézni DiCaprio öko-üdülője, ami saját szigetén épül

A 42 hektáros sziget 36 bungalójának és 36 ingatlanjának energiaszükségletét napelemek biztosítják majd. A konyhán helyi halászoktól és földművesektől származó ételt szolgálnak fel és tilos lesz a vendégeknek tech-cuccokat és PET-palackot hozniuk magukkal. Bár egyelőre nem tudni, menyibe fog kerülni egy éjszaka, a The New York Times szerint nem lesz olcsó.

1
4 5 6 7 8
709
A címlapról ajánljuk