hvg.hu Ingatlan

Lakásáfa: adócsalásnak minősíti a NAV ezt az előrefizetési módot

2020. január 1-jétől a mostani 5 százalékról 27 százalékra emelkedik vissza a lakások áfája, tehát csak a 2019 december 31-e után kifizetett vételárrészeket már pedig 27 százalékos áfa terheli majd. Fix nettó vételár estén a vevő, fix bruttó vételár mellett pedig a fejlesztő viseli az áfaemelkedés közvetlen kockázatát, de közvetett módon mindenkinek az az érdeke, hogy minél magasabb vételárarány legyen kifizetve 2020 előtt.

hvg.hu Ingatlan

Akár 20 százalékkal emelkedhetnek az albérletdíjak szerdától – ez az oka

Két nap múlva kihirdetik az felsőoktatási ponthatárokat, utána indul a nagy albérletroham. A tapasztalatok alapján ettől a naptól kezdve szeptemberig akár 15-20 százalékos áremelkedés várható. De mennyit is lehet elkérni a bérleményért, és hány egyetemista kell egy bérleti díj összespórolásához? Szakértők válaszoltak.

hvg.hu Ingatlan

Kétszer akkora hiteleket veszünk fel lakásvásárlásra, mint néhány éve, de továbbra sincs fogalmunk a megfelelő időzítésről

Idén májusában csúcsot döntött a felvett lakáshitelek mennyisége Magyarországon. Kérdés ugyanakkor, hogy meddig tart ez a lendület, hiszen egyrészt megkezdődött a kamatok lassú emelkedése, illetve októbertől szigorúbb szabályok lépnek életbe. A szakértő szerint az átlagember nem annyira tájékozott, hogy tudatosan időzítse az ingatlanvásárlását.

hvg.hu Ingatlan

Alapozástól a beköltözésig egy hét: elmentünk a faházvárosba – videó

Mire képes pár tucat építésztanuló, ha letesznek eléjük néhány tonna fát, egy szerszámos készletet, és azt mondják nekik, hogy van egy hetük felépíteni egy kis házat? Ezt próbálták ki a világ minden tájáról érkező építésztanoncok egy kis magyar faluban, és mi is megnéztük, mire jutottak.

1
5 6 7 8 9
752

A címlapról ajánljuk