MTI Gazdaság

Indul a bérlakás hitelprogram, 12 ezer lakás épülhet

A bérlakás program keretében 60 milliárd forintot biztosítanak a kereskedelmi bankokon keresztül az önkormányzatoknak. A bérlakás hitelprogramban három éves türelmi idővel akár 25 évre szóló hiteleket is tudnak nyújtani az önkormányzatoknak kedvező kamatfeltételekkel.

hvg.hu Gazdaság

Mennyit fizetünk az örökölt lakásért?

Akkor is kell fizetnünk, ha ajándékba kapunk vagy öröklünk lakást. Egy hete kiszámoltuk, mennyi az illeték, ha vásárolunk, most pedig azt, mennyi jár az államnak, ha kapunk.

hvg.hu Gazdaság

Mire figyeljünk, ha használt lakást veszünk?

Kisebb támogatás, többnyire alacsonyabb négyzetméterár: a használt lakás vételének előnyei és hátrányai is vannak. Az biztos, hogy sokféle hiba rejtőzhet a régi ingatlanok falai közt. Találjuk meg őket, és kössünk jó alkut!

hvg.hu Gazdaság

A lakás hány százalákát kapjuk meg hitelként?

Ha tudjuk, milyen módszerekkel és arányok alapján állapítják meg a bankok, mekkora lakáshitelre vagyunk jogosultak, reálisabban mérhetjük fel vételi lehetőségeinket. Írásunk második részében azt kérdeztük meg, hogy a lakás értékének hány százalékát kaphatjuk meg hitelként, és hogyan javíthatunk ezen az arányon.

MTI Gazdaság

Tizenöt milliárdnyi támogatást kértek panelfelújításra

A panelprogram pályázatára 14,7 milliárd forint támogatási igénnyel, 1566 pályázatot vettek nyilvántartásba, ami 74 335 lakás felújítását jelentheti. Tavaly többen éltek a pályázati lehetőséggel mint az azt megelőző négy évben összesen.

hvg.hu Gazdaság

Iroda: bérelni vagy vásárolni?

Béreljünk vagy vásároljunk irodát? A cég számára hosszabb távon melyik a kifizetődőbb? Ha vásárolunk, új vagy felújított régi épület mellett döntsünk? Készpénzt kössünk le vagy lízingeljünk? – gyakori cégvezetői kérdések, amelyekre határozott általános válasz nincs, csakis a konkrét cégre „felírt recept” létezik.

hvg.hu Gazdaság

Lakáshitelek: hogyan számolnak a bankok?

Ha tudjuk, mely módszerekkel és milyen arányok alapján állapítják meg a bankok, mekkora lakáshitelre vagyunk jogosultak, reálisabban mérhetjük fel vételi lehetőségeinket. Írásunk első részében azt kérdeztük meg a bankoktól, miként határozzák meg az ingatlanok értékét.

MTI Gazdaság

Fészekrakó: több mint 55 milliárdos támogatás

A tavalyi év december végéig összesen csaknem 21 198 ügyféllel kötöttek szerződést 55,6 milliárd forint értékben a 2005. február elsején indult Fészekrakó Program keretein belül - közölte Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

hvg.hu Gazdaság

Az új lakások leggyakoribb hibái

Sokan panaszkodnak az új építésű lakások, házak rossz minőségére. Vannak azonban olyan hibák, jellegzetes hiányosságok, amelyek gyakoriak, és a vevőjelölt még megfelelő időben kiszúrhatja őket. Segítünk nekik.

hvg.hu Gazdaság

Tippek, trükkök: így vásároljunk telket! (2.)

Telekvásárlási útmutatónk második része abban segít, hogyan válasszuk ki a legjobb beépíthető ingatlant. Mire figyeljenek az építkezésre készülők és befektetők? Válogattunk az ország legdrágább telkeiből is.

hvg.hu Gazdaság

Vevőcsalogatás: milyen a jó ingatlanos?

Nőnek az elvárások az ingatlan-közvetítőkkel szemben, a nagy versenyben csak az maradhat a szakmában, aki profin végzi a dolgát. Tíz tippünk segítségével könnyű felismerni az élvonalbeli ingatlanost.

hvg.hu Gazdaság

Törvényi változások az ingatlanpiacon

Főként a földhivatali ügyintézés szabályai változnak januártól, ám számos más, ingatlanpiacot érintő rendelkezés lép hatályba. Melyek ezek, és hogyan érintik a vevőket, tulajdonosokat? Hogyan fizessünk kevesebbet, ha lehet?

hvg.hu Gazdaság

Szomszédviszonyok: mit tűrjünk el, és mit ne?

A szomszédokkal való pörölés-pereskedés évszázados hagyomány. Hogyan szabályozza az ingatlanjog a szomszédviszonyokat, miért lehet bírósághoz fordulni, és mikor kell közös megegyezésre törekedni?

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Lakáspiac: mire számíthatunk 2006-ban?

Többezer eladatlan lakás, bővülő kínálat, számos új beruházás, engedékeny eladók, és kevesebb vevő - foglalható össze röviden a lakáspiac pillanatnyi állapota. Lassan a beruházók, eladók is kezdenek megbarátkozni a piac ciklikusságával. De mi várható a közeljövőben, lesz-e változás 2006-ban? Lássuk az előrejelzéseket!

1
706 707 708 709 710
723

A címlapról ajánljuk