MTI Gazdaság

Kinderhotelek nyílnak a Balatonnál

Az angol tulajdonú SCD Holding (CE) közel 100 milliárd forint értékű ingatlanfejlesztést tervez a következő 15 évben a Balaton körül - jelentette be Jászai Gellért, az SCD Holding elnöke.

MTI Világ

Visszaadják az államosított erdőket Romániában

"Az erdélyi magyarok nagy részének erdőterülete, erdőtulajdona volt és újra lesz, hiszen vagy természetes személyként, vagy közbirtokossági tagként, vagy csak egyszerűen valamelyik falu lakosaként erdőtulajdonos volt" - mondtaTamás Sándor RMDSZ-es képviselő.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Itthon

Hangfogó a pokoli szomszédnak?

A lakóközösségek eddig tehetetlenek voltak a hajnali négykor hangversenyt rendező szomszéddal szemben. Év elején szigorították a garázdaság és a csendháborításra vonatkozó szabályokat. Azóta csendesebbek a hajnalok? Összeállításunk erre keresi a választ.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Változik a Fészekrakó korhatára

Használt lakás vásárlásakor szeptembertől csak az kap hitelt, aki komfortos ingatlant vásárol. A tervek szerint ősztől változik a korhatár is, a 30-ról 35 évre nő. A hat legnagyobb hazai bank adatai szerint a programban a hitelkérelmezők száma eléri a kilencezret.

MTI Gazdaság

Terjeszkedik a Graphisoft Park

A közel tízezer négyzetméteres és áfa nélkül 305 millió forintra becsült ingatlan megvételére a térségben jelentős területekkel rendelkező Graphisoft Rt. nyújtott be vásárlási igényt. Ide költözne ugyanis az SAP és a Microsoft európai központja.

MTI Gazdaság

Szárnyal az építőipar

A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épület és egyéb építmény építése áprilisban 36,4 százalékkal, január óta 22,6 százalékkal emelkedett. A növekedés továbbra is elsősorban út- és autópálya-építési munkáknak köszönhető.

MTI Gazdaság

Háromezer ingatlan tulajdonjogát rendeznék

Háromezer ingatlan esetében kapnák meg térítésmentesen telkük tulajdonjogát Molnár Gyula, a XI. kerület szocialista polgármestere által most benyújtott parlamenti törvényjavaslat szerint.

Gazdaság

Ezután sem véd meg a hivatal a lakásmaffiától

Hiába reménykedtek a lakásmaffia visszaszorításáért küzdő szakemberek, hogy a közigazgatási eljárásról szóló új törvény nagyobb biztonságot teremt a lakástulajdonosoknak. A földhivataloknak ugyanis ezután sem kell értesíteniük az ellenérdekelt és érintett feleket a tulajdoni lapok változásáról.

Gazdaság

Idén elmarad a Budapest Plázs?

"Ha nem égettük volna meg a kezünket már kétszer, nagyobb bizalommal lennénk" - kommentálta a HVG kérdésére Horváth Gyula, a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságának alelnöke a testület múlt heti döntését, miszerint az Ark Event Kft. másodszori nekifutásra sem kapta meg a Budapest Plázs idei megrendezéséhez szükséges területhasználati engedélyt.

Gazdaság

Városszépészeti manőverek

Két ingatlanfejlesztő cég verseng az elsőségért az egykori gyár- és raktárépületekből kialakítható, óriási légterű loftlakások hazai piacán. Ezekből az 50-100 millió forintba kerülő otthonokból ugyanis egyelőre legfeljebb néhány tucatra lehet vevőt találni.

MTI Gazdaság

Jelentős áremelkedés várható Terézvárosban

Az Autóker Holding Rt. 5 milliárd forintos beruházással 200 lakásos társasház építését kezdte meg Budapest VI. kerületében, a Szondi utcában. A beruházáshoz kapcsolódva 30 millió forintos költséggel felújítják a környékbeli házak homlokzatát.

MTI Gazdaság

Alulbiztosítottak a magyar lakások

A lakások túlnyomó része alulbiztosított, így a tapasztalatok szerint két-három évente érdemes felülvizsgálni a biztosítási szerződések összegét.

MTI Gazdaság

Új városközpont 100 milliárd forintért

A következő 5-7 évben 100 milliárd forintos beruházással új városközpont kialakítását tervezi a XIII. kerületben a Transelektro Csoport ingatlanfejlesztő holdingjának vezető cége, a Transelektro Vagyonkezelő Kft.

MTI Gazdaság

Csak hosszú távon emelkednek a lakásárak

Rövid távon nem, de az Európai Unió tagjaként, a felzárkózési folyamat részeként Magyarországon is emelkednek majd a lakásárak - mondta szerdán Kiss Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzője.

Gazdaság

Budapesti városátszabászat

A budapesti városatyák a Podmaniczky-terv keretében az elhagyott városi iparterületek újrahasznosításán is szorgoskodnak. Egy civil mozgalom pedig városfejlesztési ötletpályázatot hirdetett, nem utolsósorban ugyancsak ilyen "rozsdamentesítésekre".

MTI Gazdaság

Folytatódó lakásboomra számít a kormány

Tavaly, az előző évhez képest, 61 százalékkal több, összesen 10152 új lakás épült Budapesten, a 44 ezer használatba vett lakás pedig csaknem negyedével több mint az előző évi 35,5 ezer - közölte Kiss Péter.

MTI Itthon

Vitatott ingatlanértékesítés Angyalföldön

A XIII. kerületi Fidesz szerint jogszerűtlen ingatlanértékesítések folynak évek óta Angyalföldön, mert az önkormányzat nem hirdeti meg pályázaton nagy értékű ingatlanjait.

1
706 707 708 709 710
715
A címlapról ajánljuk