Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Lakáspiac: mire számíthatunk 2006-ban?

Többezer eladatlan lakás, bővülő kínálat, számos új beruházás, engedékeny eladók, és kevesebb vevő - foglalható össze röviden a lakáspiac pillanatnyi állapota. Lassan a beruházók, eladók is kezdenek megbarátkozni a piac ciklikusságával. De mi várható a közeljövőben, lesz-e változás 2006-ban? Lássuk az előrejelzéseket!

hvg.hu Gazdaság

Ingatlanügyletek: miért, mennyit fizetünk?

Lakásvásárláskor az ingatlan árán kívül még szükségünk van egy kis készpénzre: ki kell fizetni az ügyvédet vagy a közjegyzőt. Az eladó pedig százalékot a közvetítőnek. Mennyit kérnek az adásvételben közreműködők?

hvg.hu Gazdaság

Lakásvásárlás: hitel vagy lízing?

Kinek jó az újonnan bevezetett lakáslízing, és milyen rejtett csapdákat tartogat a kis önerejű konstrukció? Vannak-e rejtett előnyei az eddig ismert ingatlanhiteleknek? Összevetettük a friss és a már évek óta futó finanszírozási formákat.

hvg.hu Gazdaság

Hol béreljünk cégre szabott loftirodát?

A loftirodák nyugat-európai és tengerentúli konjunktúrája után, harminc évvel később, nálunk is egyre divatosabbak a cégarculatra szabható bérlemények. A régi ipari épületek fejlesztésével kialakított loftiroda a szabadság érzetét kelti, egyedi munkakörnyezetet teremt. De vajon racionális-e?

MTI Gazdaság

Drágulnak a svájci frankban felvett lakáshitelek

A negyed százalékpontos svájci kamatemelést követően hosszabb távon drágulnak a svájci frankban igényelt hitelek törlesztőrészletei Magyarországon is, ám ennek mértéke és ideje banktól és konstrukciótól függően eltérő lehet.

hvg.hu Gazdaság

Tippek, trükkök: így vásároljunk telket (1.)

Ha építkezni szeretnénk, vagy biztosan profitálni ingatlanbefektetésből, vegyünk üres telket. Hogyan csíphetjük meg a lehető legjobb beépítetlen ingatlant, hogyan jöhetünk rá, nem akarnak-e homokcsapdát ránk sózni? A trükk: kövessük a profi ingatlanosok módszerét!

hvg.hu Gazdaság

Hogyan ismerjük fel a megbízható kivitelezőt?

Már működik az a minősítési rendszer, amelynek segítségével eldönthetjük: megbízható-e egy lakásépítő cég, vagy pedig jobb, ha elkerüljük. Amíg a biztonságot jelentő lista elkészül, mi is alkalmazhatunk néhány trükköt a búza és a pelyva elválasztásához.

MTI Gazdaság

Újabb 2 milliárdot kapnak a fiatalok otthonteremtésre

A kormány szerdai döntésével újabb 2 milliárd forinttal bővítette a fiatalok otthonteremtési támogatásának keretét, így eddig összesen 18 milliárd forintot biztosított használt lakások megvásárlásának segítésére. A Fidesz szerint a kormány nem a legrászorultabbaknak nyújt segítséget.

hvg.hu Gazdaság

Lakásvásárlás: még az idén vagy jövőre?

Vásároljunk-e új lakást decemberben, vagy várjuk meg a jövő évet? Lejjebb csúszik ezen ingatlanok ára a januári áfacsökkentés hatására? Spórolhatunk-e a lakásvásárláson, és ha igen, akkor mennyit ?

hvg.hu Gazdaság

Hogyan alkudjunk lakásra? Tippek, trükkök

A kiszemelt lakás hirdetési ára csak a kezdet: az irányárból igyekezzünk minél többet alkudni. Keressük meg azokat a lehetőségeket, amelyek révén olcsóbban juthatunk lakáshoz! Taktikák és trükkök vevőknek és eladóknak.

hvg.hu Gazdaság

Cégek és városrészek: hol béreljünk irodát?

Érdemes-e a pesti belvárosban irodát bérelnie annak a vállalkozásnak, amely pénzügyekkel foglalkozik? Jól jár-e egy komputercég Óbudán? A fővárosi irodapiac jól láthatóan és egyre inkább tagozódik, így cégünk székhelyét, telephelyét nemcsak a közlekedés minősége, hanem a hasonló vállalkozások közelsége szerint is érdemes kiválasztani.

hvg.hu Gazdaság

Magyarországon Claudia Schiffer ingatlanközvetítője

Újabb ingatlanközvetítő cég, a főleg exkluzív lakásokkal, villákkal és nyaralókkal foglalkozó német Engel and Völkers International GmbH (E and V) lépett a magyar piacra. A cégen keresztül értékesítette ingatlanját a közelmúltban például Catherine Zeta-Jones és Claudia Schiffer is.

1
709 710 711 712 713
725

A címlapról ajánljuk