MTI Gazdaság

Lakástámogatások rendeleteit kifogásolja az ombudsman

A lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendeletek nem felelnek meg teljes mértékben az alkotmányossági követelményeknek – állapította meg Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

hvg.hu Gazdaság

A fővárosiak ragaszkodnak Budapesthez

A többség szereti Budapestet, ám mindenki egyetértett abban, hogy a városról kialakult negatív képet csak valódi változtatásokkal lehet átformálni - áll a Fővárosi Önkormányzat és a Studio Metropolitana Kht. kutatási eredményeiben.

Gazdaság

Mesterkedések

Lökést adott a lakásbiztosításoknak a bankok építésikölcsön-offenzívája, az új piaci lehetőségekre a biztosítók új termékekkel válaszoltak.

MTI Gazdaság

Kártérítés jár az Andor utcai ingatlantulajdonosoknak

A Fővárosi Bíróság jogerősen kimondta, hogy kártérítés jár az Andor utcai ingatlanok tulajdonosainak a megnövekedett forgalom okozta értékcsökkenés miatt. A főváros a 300-400 ingatlantulajdonosnak akár 5-6 milliárd forint kártérítést is kifizethet.

OS Gazdaság

Nevet változtatott a XI. kerület

A budai városrészt május 29-től Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata névvel illetik. Ezzel a névváltoztatással a kerületet valóban Újbudának hívják majd.

MTI Gazdaság

Segítség a lakótelepeken élőknek?

A panellakások 60 százalékát érintheti az a lakásfelújítási program, amelyben az állam, az önkormányzat és a lakó egyforma arányban járul hozzá a beruházáshoz. A Fidesz szerint a kormány panelprogramja nem jelent hatékony segítséget.

MTI Gazdaság

Fészekrakó: eddig 15,1 milliárd hitelt igényeltek

A Fészekrakó program február 1-jei indulása óta 5100 kérelmet fogadtak be a pénzintézetek, 15,1 milliárd forint értékben - mondta Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke. Borsi a bérlakásépítésről, és a panelfelújításokról is beszélt.

MTI Gazdaság

Elvágyódnak Győrből az emberek

Egyre több győri család dönt amellett, hogy a környező kistelepülésekre költözik. A megyeszékhelyen épített társasházak sora áll üresen és eladatlanul.

Gazdaság

Óvás és kötés

Ismét fellángolt a vita a VII. kerületi, egykori zsidónegyed épületeinek a sorsáról. A dönteni hivatott hatóságok két héten belül ismét összeülnek - legalábbis ezt ígérte a kultuszminiszter az Óvás! Egyesületnek, amely a múlt héten a napokban esedékes, tervezett bontások leállítását követelte.

MTI Gazdaság

Nagy árkülönbségek a szlovák lakáspiacon

Pozsony belvárosában például egy lakás 35 - 45 ezer korona (897-1153 euró) négyzetméterenként, de a 80 ezer korona sem ritkaság. A régi lakások négyzetméterára 30-50 százalékkal alacsonyabb az újakénál.

hvg.hu Gazdaság

Idén csak 2 százalékkal drágulnak az új lakások

Az ingatlanforgalmazók az új lakóingatlanoknál egész évre két százalékos, a régi lakóingatlanoknál pedig egy százalékos áremelkedést feltételeznek. A kereslet visszaesésével és a piac telítettségével okolható a kedvezőtlen piaci helyzet.

MTI Gazdaság

Kiadták a bontási engedélyt a körúti bazársorra

A bontás csak régészeti módszerekkel és a történeti múzeum régészeinek szakfelügyeletével történhet. A bontási munkákat egyebek közt azután lehet majd megkezdeni, ha az örökségvédelmi hivatal engedélyezte a középkori városfal védelmét is biztosító ideiglenes kerítés tervét.

Gazdaság

Nagymértékű drágulás a földhivatalokban

A piac várakozásaival szemben nagymértékben nőnek egyes számítógépes adatbázisokból lekérdezhető nyilvántartási adatok díjai, illetve a Takarnet rendszer szolgáltatási díjai.

Gazdaság

Szigorodnak a lakáshitel-kedvezmények

Megszigorították és bonyolultabbá tették a lakás célú hitelek törlesztéséhez kapcsolódó szabályokat. Az adóstársak közül például csak egy személy élhet a kedvezménnyel, azaz egy önálló ingatlanra csak egy hitelszerződés alapján érvényesíthető a kedvezmény.

MTI Gazdaság

Borjúvásárcsarnokból épül az első loft irodaház Pesten

A beruházás során újjáépül a Lágymányosi-híd pesti oldalán álló volt Borjúvásárcsarnok. Az épületben 3170 négyzetméter nettó alapterületű irodateret alakítanak ki, az újjáépített csarnok lesz Budapest első "loft" irodaépülete.

MTI Gazdaság

Nő az igény a luxuslakásokra

A jó helyen lévő, kis alapterületű lakásoknál még nem, ám a nagyobb lakások esetében javul a vevők alkupozíciója, az árak ugyanis csökkenhetnek - ismertette legfrissebb elemzésüket Belyó Pál, az Ecostat igazgatója.

Gazdaság

Ingatlanárboom Romániában

Most érdemes ingatlant vásárolni Romániában, ahol az utóbbi években jócskán felmentek az ingatlanárak, ám még mindig számos vonzó lehetőség adódik. A befektetők arra számítanak, az ország 2007-re remélt uniós tagsága után végképp elszabadulnak az árak.

1
709 710 711 712 713
717
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával