MTI Gazdaság

Nagy árkülönbségek a szlovák lakáspiacon

Pozsony belvárosában például egy lakás 35 - 45 ezer korona (897-1153 euró) négyzetméterenként, de a 80 ezer korona sem ritkaság. A régi lakások négyzetméterára 30-50 százalékkal alacsonyabb az újakénál.

hvg.hu Gazdaság

Idén csak 2 százalékkal drágulnak az új lakások

Az ingatlanforgalmazók az új lakóingatlanoknál egész évre két százalékos, a régi lakóingatlanoknál pedig egy százalékos áremelkedést feltételeznek. A kereslet visszaesésével és a piac telítettségével okolható a kedvezőtlen piaci helyzet.

MTI Gazdaság

Kiadták a bontási engedélyt a körúti bazársorra

A bontás csak régészeti módszerekkel és a történeti múzeum régészeinek szakfelügyeletével történhet. A bontási munkákat egyebek közt azután lehet majd megkezdeni, ha az örökségvédelmi hivatal engedélyezte a középkori városfal védelmét is biztosító ideiglenes kerítés tervét.

Gazdaság

Nagymértékű drágulás a földhivatalokban

A piac várakozásaival szemben nagymértékben nőnek egyes számítógépes adatbázisokból lekérdezhető nyilvántartási adatok díjai, illetve a Takarnet rendszer szolgáltatási díjai.

Gazdaság

Szigorodnak a lakáshitel-kedvezmények

Megszigorították és bonyolultabbá tették a lakás célú hitelek törlesztéséhez kapcsolódó szabályokat. Az adóstársak közül például csak egy személy élhet a kedvezménnyel, azaz egy önálló ingatlanra csak egy hitelszerződés alapján érvényesíthető a kedvezmény.

MTI Gazdaság

Borjúvásárcsarnokból épül az első loft irodaház Pesten

A beruházás során újjáépül a Lágymányosi-híd pesti oldalán álló volt Borjúvásárcsarnok. Az épületben 3170 négyzetméter nettó alapterületű irodateret alakítanak ki, az újjáépített csarnok lesz Budapest első "loft" irodaépülete.

MTI Gazdaság

Nő az igény a luxuslakásokra

A jó helyen lévő, kis alapterületű lakásoknál még nem, ám a nagyobb lakások esetében javul a vevők alkupozíciója, az árak ugyanis csökkenhetnek - ismertette legfrissebb elemzésüket Belyó Pál, az Ecostat igazgatója.

Gazdaság

Ingatlanárboom Romániában

Most érdemes ingatlant vásárolni Romániában, ahol az utóbbi években jócskán felmentek az ingatlanárak, ám még mindig számos vonzó lehetőség adódik. A befektetők arra számítanak, az ország 2007-re remélt uniós tagsága után végképp elszabadulnak az árak.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Ecetfa helyett pálmák a Gozsdu-udvarban

Luxuslakások, galériák, üzletek, éttermek illetve wellness centrum is helyet kap majd a teljesen felújított Gozsdu-udvarban. Az XX. század elején épült, hét házból és hat belső udvarból álló komplexum a tervek szerint 2006 nyarának végére újul meg. A beruházó nem árulja el, mennyiért jutott az ingatlanhoz.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Lakáshitelek: soha nem látott kedvezmények?

A lakásvásárlási hitelek felvételének soha nem voltak még olyan jó feltételei, mint most - mondta Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke. Ám Pichovszky Kristóf, a GKI Rt. ingatlanpiaci szakértője szerint messze nem olyan jók a hitelkondíciók, mint volt például 2003-ban.

hvg.hu Gazdaság

Már teljesen bérbe adták az Infopark új épületét

Az Infopark 12700 négyzetméter területű, néhány hete elkészült "C" épülete száz százalékos bérbeadottsági szintet ért el. A Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma által közzétett irodakeresleti adatok szerint az év első negyedévében az Infopark "C", "I" illetve "B" épületei a teljes fővárosi bérbeadások 17 százalékát, 9100 négyzetmétert teszi ki.

hvg.hu Gazdaság

Bértarifa javaslat az építőipar kifehérítésére

Nem engedhető meg, hogy a közpénzeket felhasználó vállalkozások feketén foglalkoztassák munkásaikat, illetve ne fizessék ki megfelelően teljesítő alvállalkozóikat – mondta Kolber István fejlesztési miniszter.

MTI Gazdaság

Lakásépítés: kevesebb az építési engedély

Az idén az első negyedévben 7300 új lakást vettek használatba és 10600 új lakás építésére adtak engedélyt. A használatba vett lakások száma 6 százalékkal nőtt, míg az új lakásépítési engedélyeké 6 százalékkal csökkent a 2004 első negyedévihez képest.

hvg.hu Gazdaság

Lebénulhat a román ingatlanpiac

Szakemberek szerint lebénulhat a romániai lakáspiac, mivel az elmúlt hónapokban indokolatlanul magasra emelkedtek a lakásárak, így egyre kevesebb a vásárló.

MTI Gazdaság

Lakáshitel-kamatot csökkentett az OTP

Konstrukciótól függően a forint alapú lakáshitelek kamatát 0,5-1 százalékponttal, a deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelekét pedig 1 százalékponttal csökkenti az OTP Bank.

MTI Gazdaság

Negyvenezer forintnál is többe kerülhet a lakások zöldkártyája

A bevezetendő energiatanúsítvány adna igazolást az épület energiaszükségletéről, külső szigeteléséről, a fűtőberendezésekről, a szellőztetésről, a melegvíz előállításról, az alkalmazott energiahordozók vizsgálatáról. A zöldkártya 2006 januárjától lesz kötelező.

Gazdaság

Négyzetméterárak Budapesten és Manhattanben

Az átlagos manhattani négyzetméterár 1,7 millió forintos összege mindössze néhány százezer forinttal magasabb, mint a legdrágább budapesti lakások négyzetméterára. A manhattani apartmanok átlagos eladási ára az első negyedévben új rekordot döntött - idézi a Prudential Douglas Elliman Manhattan Market Overview című piaci felmérését a Portfolio.

1
711 712 713 714 715
718

A címlapról ajánljuk