hvg.hu Gazdaság

Hogyan ismerjük fel a megbízható kivitelezőt?

Már működik az a minősítési rendszer, amelynek segítségével eldönthetjük: megbízható-e egy lakásépítő cég, vagy pedig jobb, ha elkerüljük. Amíg a biztonságot jelentő lista elkészül, mi is alkalmazhatunk néhány trükköt a búza és a pelyva elválasztásához.

MTI Gazdaság

Újabb 2 milliárdot kapnak a fiatalok otthonteremtésre

A kormány szerdai döntésével újabb 2 milliárd forinttal bővítette a fiatalok otthonteremtési támogatásának keretét, így eddig összesen 18 milliárd forintot biztosított használt lakások megvásárlásának segítésére. A Fidesz szerint a kormány nem a legrászorultabbaknak nyújt segítséget.

hvg.hu Gazdaság

Lakásvásárlás: még az idén vagy jövőre?

Vásároljunk-e új lakást decemberben, vagy várjuk meg a jövő évet? Lejjebb csúszik ezen ingatlanok ára a januári áfacsökkentés hatására? Spórolhatunk-e a lakásvásárláson, és ha igen, akkor mennyit ?

hvg.hu Gazdaság

Hogyan alkudjunk lakásra? Tippek, trükkök

A kiszemelt lakás hirdetési ára csak a kezdet: az irányárból igyekezzünk minél többet alkudni. Keressük meg azokat a lehetőségeket, amelyek révén olcsóbban juthatunk lakáshoz! Taktikák és trükkök vevőknek és eladóknak.

hvg.hu Gazdaság

Cégek és városrészek: hol béreljünk irodát?

Érdemes-e a pesti belvárosban irodát bérelnie annak a vállalkozásnak, amely pénzügyekkel foglalkozik? Jól jár-e egy komputercég Óbudán? A fővárosi irodapiac jól láthatóan és egyre inkább tagozódik, így cégünk székhelyét, telephelyét nemcsak a közlekedés minősége, hanem a hasonló vállalkozások közelsége szerint is érdemes kiválasztani.

hvg.hu Gazdaság

Magyarországon Claudia Schiffer ingatlanközvetítője

Újabb ingatlanközvetítő cég, a főleg exkluzív lakásokkal, villákkal és nyaralókkal foglalkozó német Engel and Völkers International GmbH (E and V) lépett a magyar piacra. A cégen keresztül értékesítette ingatlanját a közelmúltban például Catherine Zeta-Jones és Claudia Schiffer is.

MTI Gazdaság

Forró a magyar ingatlanpiac

Az ingatlanpiac a magyar gazdaság egyik legizgalmasabb, "legforróbb" szegmense, ahol még mindig érdemes befektetni, még mindig kiemelkedő hozamokat lehet elérni, de már nem olyan könnyen, mint évekkel korábban - fogalmazódott meg a Portfolio által rendezett konferencián.

hvg.hu Gazdaság

Rejtélyes befektető a Balaton partján

Miután felvásárolta a "fél" Balaton-partot, törvénymódosítási javaslatot lobbizott ki magának az SCD-csoport, amely lehetővé tenné vízparti ingatlanjainak az eddiginél lényegesen nagyobb beépítését, az indítványt négypárti konszenzus mellett dolgozta ki a T. Ház idegenforgalmi bizottsága - írja csütörtökön megjelenő számában a HVG.

MTI Gazdaság

Ismét olcsóbbak lettek a lakáshitelek

Az idén októberben a háztartások lakáscélú hiteleinek átlagkamatlába kis mértékben csökkent, míg a fogyasztási hitelek átlagkamata nőtt - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

hvg.hu Gazdaság

Hol, mekkora lakásra futja 15 millió alatt?

A Fészekrakó program egyik legnagyobb problémája lehet az, hogy új lakások vásárlásánál 15 millió forint a felvehető összeg felső határa, míg használt ingatlan esetében 12 millió forintnál húzták meg a határt. A Duna House legfrissebb piaci körképe abban próbál segíteni, hol és mekkora lakást találunk 15 millió forint alatt.

MTI Gazdaság

Több mint 26 ezer panellakás újulhat meg

A Panel-program december 30-ig meghosszabbított pályázatára eddig 5,2 milliárd forint támogatási igénnyel, 534 pályázat érkezett be, ami 26 573 lakás felújítását jelentheti - közölte Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke.

Gazdaság

Az Erste Bank költözik a Duna-parti toronyházba

Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Alap megvásárolta az Árpád híd pesti hídfőjénél épülő Europe Tower irodaházat. A 17 szintes épület 2006 májusától várhatóan az Erste Bank Hungary Rt. és leányvállalatainak székháza lesz.

Gazdaság

A kocka el lett vetve

Legalább 20 millió panellakás terhével küzd az egykori keleti blokk, az épületek rehabilitációja ma még igencsak kezdetleges - derül ki a HVG tudósítóinak körképéből. Reményteli programok ez ügyben eddig csak a Lajtától nyugatra folynak.

MTI Gazdaság

Évente ötezer budapesti lakást vesznek meg külföldiek

Évente 1800 budapesti lakást vásárolnak meg külföldi, elsősorban ír, brit, holland, spanyol és skandináv magánszemélyek, így a céges vásárlásokkal együtt a külföldi kézbe kerülő budapesti lakások száma a becslések szerint eléri az évi 5 ezret - jelenette ki Péter Ágnes, az Otthon Centrum külföldi ügyfeleket kiszolgáló részlegének vezetője.

MTI Gazdaság

GKI: emelkedett a fővárosi ingatlanpiaci index

A fővárosi ingatlanpiaci index értéke mínusz 21,7 százalék volt 2005. III. negyedévében, az előző negyedévhez képest csaknem 3 tized százalékpontot javult - ismertette a GKI Gazdaságkutató Rt. adatait Akar László, a társaság vezérigazgatója.

1
717 718 719 720 721
733

A címlapról ajánljuk