Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Szuperluxus a Blaha Lujza téren (fotógaléria)

Bronzszobrok, aranyozott stukkók, csavaros alabástrom oszlopok, márványborítások, velencei csillárok, márványmedencés falikút - ilyen pazar luxussal fogadja vendégeit a megújult New York Palota. A küszöbön túljutva olyan érzésünk támad, mintha fantáziapalotába léptünk volna be. Tartsanak velünk!

hvg.hu Gazdaság

Ilyen az okos otthon

Kapcsolók, mozgás- és biztonsági érzékelők, termosztátok: mind a biztonságot és kényelmet nyújtó „okos” otthon kellékei. Segítségükkel teremhetünk kellemesen szűrt fényt a lakásban, programozhatjuk a televíziót, fűtést, sőt felügyelhetjük még távoli országbeli nyaraláskor is lakásunkat.

hvg.hu Gazdaság

Lakberendezés praktikusan

A hálószoba a pihenés, a magánélet terepe: olyannyira, hogy a gardróbbal és a fürdőszobával egybenyitva akár teljesen különálló intim zónát is alkothat - lakást a lakáson belül. Életünk közel egyharmadát itt töltjük, ezért különösen fontos, hogyan tervezzük meg és rendezzük be ezt a helyiséget.

Gazdaság

Megaprojekt a Hajógyári-szigeten

Zöld utat kapott a fővárostól az eddigi legnagyobb idegenforgalmi magánberuházás, amely átszabná az óbudai Hajógyári-sziget képét. A máris kis Las Vegasként emlegetett projektet a támogatók és az ellenzők egyaránt kockázatosnak tartják.

Itthon

Dobra vert paloták III.

A VI. kerületi városvezetés tíz nagyértékű lakóingatlanját értékesítette az elmúlt években, ezeket az ügyleteket ma már a Fővárosi Főügyészség vizsgálja. Az önkormányzat likviditási gondokra hivatkozik, a bizonytalanságtól tartó lakók viszont panamát emlegetnek. Írásunk harmadik, befejező része.

Gazdaság

Lakáspiac: megszorítások jönnek?

Felröppent a hír, hogy a tervezett megszorítások a lakáshitelezést sem kerülnék el. A jövőbeni kormány megvonná a lakáshitel-törlesztés után járó adókedvezményt és megszüntetné a forrásoldali jelzáloglevél kamattámogatását.

Gazdaság

Luxusadó-bevallások: fényűző lassúság

Mulasztási bírság vár a luxusingatlanok tulajdonosaira, ha a napokban lejárt határidőre elmulasztották adóbevallásaik benyújtását. Az idén bevezetett új adónemmel kapcsolatban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának alkotmányossági aggályai vannak.

Itthon

Dobra vert paloták II.

Az Andrássy út. 21. műemlék-épületét a terézvárosi önkormányzat 2004 szeptemberében adta el egy kft-nek. Ebbe a lakók nem nyugodtak bele, így az ügylet egyelőre a bíróságokon folytatódik. A kérdőjelek sokasodnak.

hvg.hu Gazdaság

Mennyiért lehet szaunánk?

Egyre népszerűbb az otthoni szauna, az újépítésű házaknak pedig szinte kötelező tartozéka. Választék van belőle bőven, a hagyományostól az infráig széles a paletta. Vehetjük készen, rendelhetünk egyedi darabot, de akár magunk is barkácsolhatunk egyet. Utánajártunk, mennyibe kerül mindez.

Itthon

Andrássy úti paloták - dobra verve I.

Vajon miért ér az Andrássy út 3. „csak” 328 millió forintot, és a Divatcsarnok 3,6 milliárdot, mikor mindkettőben Lotz Károy freskói találhatók, azzal a különbséggel, hogy az Andrássy út 3-ban több falfestmény van? Miért szavazza meg a VI. kerületi önkormányzat a ház kisajátítását egy olyan, még éppen bejegyzés alatt álló, 3 milliós törzstőkéjű kft-nek, amelynek ügyvezetői huszonévesek, ismeretlenek az ingatlanberuházók körében és még saját tőkéjük sincs? Miért nem érvényesíthették a bérlők elővásárlási jogaikat? Miért bukkannak fel rendre azonos cég- és személynevek VI. kerületi ingatlanügyletek kapcsán? E rejtélyeknek próbál utánajárni háromrészes cikkünk és videóriportunk.

MTI Gazdaság

Lakáspiac: itt a várt megtorpanás

Új lakásból az idén az első negyedévben 7118-at vettek használatba, 0,9 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban, az új lakások építésére kiadott engedélyek száma pedig 8 százalékkal 9 858-ra csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

Árulják a Corvin Sétány lakásait

Megkezdte a Corvin Sétány első lakótömbjében lévő 180 lakás értékesítését a fejlesztő Futureal Holding ingatlanforgalmazó leányvállalata, a Cordia Zrt. A Futureal jelenleg 80 milliárd forint értékben közel ötezer lakást épít Budapesten.

MTI Gazdaság

Leállították a bontást az Úttörő Áruház területén

Leállították a munkálatokat a budapesti Úttörő Áruház területén, ahol engedély nélkül bontottak el egy utcaképi védelem alatt álló épületrészt; a kerületi önkormányzat bírságot helyezett kilátásba - közölte az V. kerületi Belváros-Lipótváros önkormányzata kedden az MTI-vel.

hvg.hu Gazdaság

Új adó, új tudnivalók

Ma éjfélkor jár le a határideje a százmillió forintos értéket meghaladó ingatlanok luxusadó bevallásának, így ha valakinek ilyen ingatlanja van, és nem tette volna meg, a mai nap folyamán még benyújthatja bevallását. Annak, aki bizonytalan, vagy ingatlanának értéke a határmezsgyén mozog, szintén célszerű kitöltenie a nyomtatványt.

hvg.hu Gazdaság

Irodapiac: milyen a testhezálló munkahely?

Ahhoz, hogy egy irodában hatékony legyen a munka, nem elegendő a legkorszerűbb technikai eszközök megléte: nagy a szerepe a munkakörnyezet összhangjának. Az ergonómia szempontjai alapján gyártott bútorok, berendezések, az ennek alapján kialakított világítás, hőmérséklet, a helyiségben alkalmazott színek, a zavartalan, megnyugtató csend kiegyensúlyozottá teszi az irodakörnyezetet. Ez pedig jó hatással van az ott munkát végzők teljesítményére.

hvg.hu Gazdaság

Az év végén adják át az ország legdrágább irodaházát

Az ország első luxusirodaházát adják át az év végén hazánk egyik legértékesebb telkén: a Lánchíd budai lábánál. A Lánchíd Palotát ötmilliárd forintért újítják fel, az eredeti tervek szerint, bérleti díja pedig csaknem háromszorosa a fővárosban megszokottnak.

MTI Gazdaság

Újbuda: 2,4 milliárd forintból 33 panelház újul meg

A Panelprogram keretében 2,4 milliárd forintból az elkövetkező három évben 33 panelház újul meg Újbudán. A több mint négyezer lakást érintő, állami támogatással megvalósuló felújítás keretében az idén tíz, jövőre 12, míg 2008-ban további 11 panelházat újítanak fel.

1
723 724 725 726 727
745

A címlapról ajánljuk