hvg.hu Gazdaság

Hogyan találjunk gyorsan vevőt lakásunkra?

Ezerszámra álló eladatlan használt lakások, válogatós vevők, elnyúló értékesítési idők. Ha Önt is érinti mindez, és már szeretne megszabadulni otthonától, fogadja meg néhány tanácsunkat.

hvg.hu Gazdaság

Lendületben a budapesti irodapiac, nem lesz áremelkedés

Az új irodák kínálata Budapesten az elmúlt három évet jellemző szerény, évi 70-85 ezer négyzetméteres bővülést követően, 2006-ban az előrejelzések szerint 200 ezer négyzetméterrel, 2007-ben pedig akár 330 ezer négyzetméterrel is bővülhet - áll a DTZ Hungary Kft. legújabb elemzésében.

hvg.hu Gazdaság

Lakást venni vagy építeni?

Vállalja-e az időt, energiát igénylő építkezést, vagy a kényelmesebb, de számos lemondással járó megoldást válassza: a piaci új kínálatból vásárol? Ezt a kérdést segítünk eldönteni néhány alapvető szemponttal és összehasonlító árral.

hvg.hu Gazdaság

Ablakpályázat: tegyük takarékosabbá lakásunkat

A régebben épült magánházak tulajdonosai ismét pályázhatnak lakásuk energiatakarékossági felújítására - jelentette be Kóka János gazdasági miniszter. Két pályázat közül is választhatunk, az egyik a lakossági energiamegtakarítás támogatását, a másik a megújuló energiaforrások bővítését szolgálja.

hvg.hu Gazdaság

Megúszható a bedőlt hitel

Ma már évente ezres nagyságrendben árvereznek el lakásokat azért, mert a tulajdonos nem tudja fizetni az ingatlanra felvett hitelt. Az adósságcsapda néhány egyszerű fogással és odafigyeléssel elkerülhető, vagy legalábbis az árverést megúszhatjuk.

Gazdaság

Fővárosi luxusadó-övezetek

A kerülethatárokra tekintet nélkül 15 ingatlanérték-övezetre osztja Budapestet a luxusadótörvény végrehajtásához szükséges rendelet, amit hétfőn este fogadott el a fővárosi közgyűlés.

hvg.hu Gazdaság

Hogyan szabjunk árat a lakásnak?

Azt mindenki tudja, mennyi pénzt szeretne kapni eladó lakásáért, ám azt sokkal nehezebb meghatározni, milyen ár lenne reális érte. A kínálati ár megszabásának van néhány alapvető trükkje, amelyekre szinte mindig harapnak a vevők.

hvg.hu Gazdaság

Hitelre váltható a lakáslízing

Hitellé változtatható lakáslízing-konstrukcióval bővült a finanszírozási piac. Új és használt, budapesti és vidéki ingatlanokra egyaránt köthető lízing-, illetve hitelszerződés.

MTI Vállalkozás

A luxusadó sérti az alkotmányt?

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint a luxusadóról szóló törvény sérti az alkotmányt, ezért a kamara azt kezdeményezi, hogy a fővárosi közgyűlés forduljon az Alkotmánybírósághoz és kérjen alkotmányossági felülvizsgálatot.

hvg.hu Gazdaság

Kicsiknek kicsi a kínálat

A bő kínálatú irodapiacon minden cég megtalálhatja a neki legmegfelelőbb munkaterületet – gondolhatnánk. Ám a kis- és közepes méretű cégek lehetőségei még mindig szűkre szabottabbak, mint a nagyvállalatokéi. A fővárosi új, korszerű irodaházakban ugyanis többnyire 300 négyzetmétertől lehet területet bérelni.

hvg.hu Gazdaság

Több a pénzünk, nagyobb lakásra vágyunk

Noha trendfordulóról egyelőre nem lehet beszélni, a leendő vásárlók a korábbinál nagyobb lakásokat vásárolnának, több pénzért. Ugyanakkor óriási az érdeklődés az önerő nélküli lakáshitelek iránt is – összegzi a tapasztalatokat Murányi Ákos, a Duna House elemzési vezetője.

hvg.hu Gazdaság

Ne dőljünk be a lakáshirdetéseknek!

Csodálatos épületek, mediterrán hangulat, remek közlekedés, alacsony árakhoz hatalmas, sokszobás lakások – ilyen az ingatlanreklámok szép új világa. Hogyan viszonyul mindez a valósághoz, milyen fogásokkal, esetleg piszkos trükkökkel igyekeznek rávenni minket a lakásvételre?

MTI Vállalkozás

Feketelistán 100 ezer építőipari cég

Egységes építőipari követelés-nyilvántartó rendszer indításáról írt alá megállapodást a Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a céginformációs piacon sokéves tapasztalattal rendelkező Opten Informatikai Kft.

MTI Gazdaság

Ígéretes a magyar lakáspiac, csökkenek a kamatok

A mai magyar ingatlanpiac a 90-es évek közepének budapesti tőzsdéjéhez hasonlít, vagyis drasztikusan esnek a hozamok, a szakemberek ennek ellenére ígéretesnek tartják a piacot, fellendülésre számítanak.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Pénz nélkül is lehet új lakásunk

Ma már nem újdonság, hogy a bankok egyre vonzóbb lakáskölcsön-ajánlataikkal próbálnak új ügyfeleket szerezni. Újdonságként most itt van az első önerő nélküli hitelkonstrukció is.

hvg.hu Gazdaság

Az év 10 trendje az ingatlanpiacon

Mit keresnek, mit kínálnak az ingatlanpiacon, és hogyan finanszírozzák a lakásvásárlást? Ezek a vevők és forgalmazók legfontosabb kérdései: mi 10 pontban gyűjtöttük össze a válaszokat, így összegezve a lakáspiaci szezon elején kialakuló vagy már évek óta megfigyelhető trendeket.

hvg.hu Gazdaság

Az év trendjei

Az elmúlt években mindenki a minimál stílust tartotta uralkodónak a hazai lakberendezésben, miközben még mindig dívott az elpusztíthatatlan mediterrán. Lassan azonban mindkettőnek vége, eljött a visszanyúlás, a retro sajátos ideje. Mit kínálnak idén a lakberendezők?

hvg.hu Gazdaság

A tudatos ingatlanvásárlás trükkjei

Ha a használt ingatlanok piacán keresgélünk, és azon belül is a családi házak ragadták meg figyelmünket, a szimpatikus otthonjelöltek kiválasztása után érdemes néhány fontos dolgot megfigyelni, amikor végre élőben is látjuk az épületet. Néhány apró trükkel megúszhatjuk, hogy látványosnak tűnő pénznyelőt vásároljunk.

1
726 727 728 729 730
745

A címlapról ajánljuk