hvg.hu Gazdaság

Az év trendjei

Az elmúlt években mindenki a minimál stílust tartotta uralkodónak a hazai lakberendezésben, miközben még mindig dívott az elpusztíthatatlan mediterrán. Lassan azonban mindkettőnek vége, eljött a visszanyúlás, a retro sajátos ideje. Mit kínálnak idén a lakberendezők?

hvg.hu Gazdaság

A tudatos ingatlanvásárlás trükkjei

Ha a használt ingatlanok piacán keresgélünk, és azon belül is a családi házak ragadták meg figyelmünket, a szimpatikus otthonjelöltek kiválasztása után érdemes néhány fontos dolgot megfigyelni, amikor végre élőben is látjuk az épületet. Néhány apró trükkel megúszhatjuk, hogy látványosnak tűnő pénznyelőt vásároljunk.

MTI Gazdaság

Visszaesés az új lakások piacán

Tavaly 6,4 százalékkal kevesebb új lakást vettek használatba, mint 2004-ben, és az új lakások építésére kiadott engedélyek száma is csökkent.

hvg.hu Gazdaság

Lakáslízingteszt

Immár igazi verseny folyik a lakáslízingpiacon, hiszen négy nagyobb cég kínálja alacsony önerejű konstrukcióit a vevőjelölteknek. Mi a különbség közöttük, milyen arányban finanszírozzák a vételt, és mennyi terhet kell fizetnünk, ha hitel helyett lízingelünk? A hazai sajtó első piaci összehasonlítása következik.

hvg.hu Gazdaság

Albérletmustra: mit, hol, mennyiért?

Főbérlős albérletet már szinte senki nem keres, a társbérletek viszont annál népszerűbbek a fővárosi bérlakáspiacon, ahol a külföldi diákok 100 ezer forintnál is többet hajlandóak fizetni egy lakásért. Vidéken az árak alacsonyabbak, ám az egyetemi városokban jó üzlet az albérletkiadás. A Duna House segítségével körbenéztünk a piacon.

hvg.hu Gazdaság

Milyen legyen az iroda, ahol nem vagyunk?

Ha egy vállalkozás az ország másik felében vagy külföldön szeretne a piac vérkeringésébe bekapcsolódni, az induláshoz nincs feltétlenül szükség az adott helyen irodát nyitnia. Elég kapcsolatba lépni egy virtuális irodával: helyi céges címet adnak, válaszolnak a cég nevében az ottani telefonhívásokra, kezelik levelezését és üzeneteit. Mindezt a saját iroda költségeinek töredékéért.

hvg.hu Gazdaság

Költözés: mire érdemes odafigyelni?

A gyors és bonyodalmaktól mentes költözés az álmok világának része, ám érdemes megtenni mindent, hogy elkerüljük a teljes káoszt. Néhány jó tanács az új otthon elfoglalásának napjaira.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Luxusadó: értékövetezetekre tagolják Budapestet

Nem kerületenként, hanem 15 értékövezetbe való besorolással, az adózó bevallása alapján vetik majd ki Budapesten a luxusadót - mondta Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. A 10-es értékövezetbe sorolt otthonok után már be kell fizetni az új adót.

hvg.hu Gazdaság

A lakásmaffia felszámolása: lesz-e valaha ingatlankamara?

Több mint három év telt az ingatlankamara létrehozásának felvetése óta. Ez idő alatt pro és kontra hangzottak el érvek úgy mellette, mint ellene. Az új szervezet –amely a szakmai érdekvédelem mellett segítené a szakma tisztulását, és hatékony eszköze lehetne a lakásmaffia elleni harcnak is – egyelőre nem kapott zöld utat kormányzati oldalról, ráadásul a szakma egy része sem támogatja.

hvg.hu Gazdaság

Luxusingatlan-körkép: hová költöznek a gazdagok?

Szűk, de sikeres szeletét alkotják a lakáspiacnak a luxusingatlanok. Legyenek patinás belvárosi házak tetőterében, vagy többlakásos társasházban, esetleg önálló telken házként, villaként kialakítva, többségük már akár a tervezőasztalról gazdára talál. Körbenéztünk a piacon.

hvg.hu Gazdaság

Tervezzünk világítást a lakásba!

A fénydizájn a lakásban korántsem úri huncutság: gyulladt szemeket, nehézkes konyhai műveleteket és a villany lekapcsolásáról szóló hálószobai vitákat lehet megelőzni vele. Építkezés, költözés, felújítás idején gondoljunk a világítás megtervezésére.

hvg.hu Gazdaság

A hatékony iroda titkai

Különösen a tőkeszegény kis- és középvállalkozások számára létkérdés a működés költségeinek lefaragása. Hogyan spórolhatnak az iroda üzemeltetésén, az energia-felhasználását, a távközlési és ezen belül az adatkommunikációs szolgáltatások díján?

Gazdaság

Jogi tanácsok házas ingatlantulajdonosoknak

Ha az élet közös, az ingatlanvagyon is – azért nem mindig. A házasság felbomlásakor a legnagyobb vita mindig a lakáson van, ezért nem árt tisztában lenni a legfőbb jogszabályokkal. Persze a legjobb szerződést kötni.

hvg.hu Gazdaság

Panelpanoráma: hol, mit, mennyiért?

Van, aki hallani sem akar a panellakásról, sokak szívesen elköltöznének, mások viszont megpróbálják a legjobbat kihozni belőle. Ha mégis a panel mellett döntünk, nem árt igen alaposan szétnézni a piacon, az árak lakóteleptől függően igen változatosan alakulnak.

Gazdaság

Kitárgyaljuk a lakás belszerveit

Az ár és a környék mellett a legfontosabb lakásvásárlási szempont, hogy az ingatlan jó elrendezésű legyen. Melyek azok az alapvető funkciók, amelyeknek a jól kialakított lakásbelső megfelel? Milyen hibákat kell észrevennünk, mielőtt a vételről döntünk?

1
730 731 732 733 734
749

A címlapról ajánljuk