Csomagol a Malév a Lurdy Házban?

2012. február 03., péntek, 08:53 • Utolsó frissítés: 2012. február 03., péntek, 10:25
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A Malév leállása egyebek között az ingatlanhasználatban is új fejezetet nyit.

Fotó:

A Malév leállása egyebek között az ingatlanhasználatban is új fejezetet nyit. A társaság központja jelenleg a ferencvárosi Lurdy Házban van, ahol a közelmúltban már egy hatalmas szintet visszaadott a társaság a bérbeadónak. Évekkel ezelőtt mintegy 600-an költöztek oda két szintre, kb. 6000 négyzetméterre.

Az biztosra vehető, hogy a cég még a megmaradt kisebb területet is kénytelen feladni, ha napokon belül nem tisztázódik a helyzet. Várható, hogy még akkor is elköltözik onnan a vállalat, ha más néven új nemzeti légitársaságot alapít a kormány és egy esetleges magánbefektető. Ha mégis marad a cég vagy utódja, akkor újra kell tárgyalnia a bérleti szerződést. Ha ma akar valaki szerződni, akkor havi 6-9 eurót kell fizetni négyzetméterenként és legalább három évre kell aláírni.

Néhány hete egyébként még azt közölték, hogy Ferihegyen lesz a cég új központja, de akkor még nem volt közvetlen leállásveszély, illetve a repülőtéri központ építése még meg sem kezdődött. Arról nem közöltek részleteket, hogy Ferihegyen milyen feltételekkel bérelne majd irodákat a társaság. Nyilván kedvezőbb bérleti díjjal, mint a környező irodaparkokban tehetné, ahol 9-12 euró/m2 a havidíj. Ugyanakkor bizonyosan kisebb területen, mint azt akárcsak fél évvel ezelőtt is gondolták.

Ez egyszerre kényszer és lehetőség is a repülőtérüzemeltető Budapest Airportnak, ugyanis ez a cég abban érdekelt, hogy minél magasabb legyen a repülőtéri irodaterületek kihasználtsága. A Malév vagy utódjának igényei azonban jelen pillanatban nem ismertek, s ez bizonytalansági tényező a BA számára, ami nem segíti üzletmenetét.      

Mikor elég jó egy tető?
Mikor elég jó egy tető?

Az ember több ezer éve kezdett házakat építeni, azóta a technika rengeteget fejlődött.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Csomagol a Malév a Lurdy Házban?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS

Öt év kihagyás után újra lesz Lakásbörze

Az érdeklődők több mint 70 ingatlanközvetítő iroda, 100 ezernél is több lakásából válogathatnak a hétvégén Budapesten.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X