Följebb mehet a 30 milliós értékhatár az árfolyamgátnál

2012. február 16., csütörtök, 14:48 • Utolsó frissítés: 2012. február 16., csütörtök, 14:54
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Eltörölné a jelzáloghitelek fedezeteként felajánlott ingatlanok 30 milliós értékhatárát az árfolyamgát új...

Eltörölné a jelzáloghitelek fedezeteként felajánlott ingatlanok 30 milliós értékhatárát az árfolyamgát új rendszerében a javaslathoz eddig érkezett egyetlen módosító. A jobbikos Volner János indoklásában kifejti, hogy a törvényjavaslat indokolatlan korlátozást tartalmaz, amely leszűkíti a mentőcsomag igénybe vevőinek körét.

Az új árfolyamgátra vonatkozó törvénymódosítást múlt héten pénteken nyújtotta be a kormány a parlamentnek. A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítéséről szóló törvényt módosító javaslat szerint az ügyfelek 2012 végéig kezdeményezhetik az árfolyamgát új rendszerébe történő belépést a devizakölcsönt folyósító hitelintézetnél.

Az árfolyamrögzítésre 60 hónapig, de legfeljebb 2017 júniusáig lesz lehetőség. A pénzügyi intézmények a svájci franknál 180 forint, az eurónál 250 forint, a japán jennél pedig 2,5 forintos árfolyamot alkalmaznak a rögzített árfolyam időszakában.

A devizakölcsön havi törlesztőrészletének árfolyamgát feletti részéből a kamatrészt elengedik, a hiteladósnak csak a tőkerészt kell majd megfizetnie a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó szabályok szerint. Az egyik feltétel azonban, hogy a fedezetül szolgáló lakóingatlan forgalmi értéke a fedezetként történő elfogadáskor nem haladta meg a 30 millió forintot. Ezt a korlátot szüntetné meg a jobbikos javaslat.

Mikor elég jó egy tető?
Mikor elég jó egy tető?

Az ember több ezer éve kezdett házakat építeni, azóta a technika rengeteget fejlődött.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Följebb mehet a 30 milliós értékhatár az árfolyamgátnál
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X