szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Pincelakás kialakításánál a legfontosabb, figyelje meg a helyiséget, hogy vizes, vagy száraz-e.

Ellenőrizni kell a falak nedvességét a munkák előtt

Pincelakás kialakításánál a legfontosabb, figyelje meg a helyiséget, hogy vizes, vagy száraz-e. Előfordul sok esetben a fal, és az alap találkozásánál szigetelési probléma, melyet utólagos szigeteléssel lehet  orvosolni - hívta fel a figyelmet Vida Ferenc építőipari szakértő, aki sajtolásos szigetelést ajánlja acéllemez beépítésével. Ennek a költsége a falvastagságtól függő.

A főfalak esetébe a költség általában bruttó 20-23.000 Ft/fm áron valósítható meg. Lehetséges megoldásként jöhet szóba az injektálásos víz elleni szigetelés elkészítése is. Itt lyukakat fúrnak a szigetelendő területen, majd magasnyomáson alkidgyantát préselnek.

Sok esetben segíthet ez a módszer is a szigetelés tökéletesítésében, a víz kizárásában. A pincelakás kialakításakor a belső magasság is fontos tényező a kötelező belmagasság minimuma 250 cm.

Otthonos lehet az alsó lakrész is,, főleg, ha nagy a belmagasság

A pincelakás kialakításakor fokozott figyelmet szenteljen rá, hogy megfelelő legyen az aljzat víz, és hőszigetelése. Pincegarázsból lakást építeni hasonlóak az az építési követelmények. Viszont a garázslejáró a pince irányába vezeti a vizet.

Általános módszer a vízbefolyás kiküszöbölésére, hogy egy aknát készítenek a lejáró végéhez, körülbelül 80 cm mélységben, de lehet mélyebb is. Az esővíz, és a hólé kiemelésére egy átemelő szivattyút érdemes beépíteni, a problémák kiküszöbölésére.

Ha utcafronti lejárattal rendelkezik a lakás, akkor minden esetben szükséges engedélyes tervet készíteni az elvégzendő munkákról. A pincelakás kialakításakor nem minden esetben van lehetőség az utólagos külső szigetelés kialakítására - fűzte hozzá a lakasfelujitas1.hu oldalt is üzemeltető szakember.

A külső szigetelés előnyei: A csövek nem fagyhatnak el, nem keletkezik kondenzvíz, illetve a fal mindig meleg marad. A lakás kialakításakor, fokozottan figyeljen a szellőzés kialakítására. A nem megfelelő szellőzés gombásodást okoz, mely egészségre ártalmas, légúti megbetegedéseket okoz.

 

A födém szigetelésére használjon szálas hőszigetelő anyagot ( ásványgyapot ) melynek jó tulajdonságai vannak egyaránt hő és hangszigetelő területen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!