Orbán. Istencsapás. Interjú.

2011. december 16., péntek, 08:51 • Utolsó frissítés: 2011. december 16., péntek, 09:07
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Orbán Viktor igazi, "modernkori istencsapásnak" nevezte a devizahitelesek problémáját.

Orbán Viktor igazi, "modernkori istencsapásnak" nevezte a devizahitelesek problémáját. Ezt a Bankszövetséggel csütörtökön aláírt megállapodással sikerült megoldania a kormánynak - fejegette a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

A kormányfő ugyanakkor arra kérte az embereket: jól gondolják meg, hogy még egyszer beleugranak-e ilyen kockázatos hitelkonstrukciókba, mert a kormánynak most sikerült megmentenie őket, de ezért "tengelyt akasztottunk a fél pénzügyi világgal, az összes magyar bankkal", és még egyszer aligha fog tudni ilyet megcsinálni.

 

Közlése szerint nem egyszeri döntésről van szó, az a 10 százalék, amit a magánnyugdíjpénztárakban maradt körülbelül 100 ezer ember a magánnyugdíjpénztárba fizetett, azt mostantól az állami nyugdíjalapba kell befizetni, és "ez most már mindig így lesz".

Fotó:

 

A kormányfő hangsúlyozta: a 2012-es költségvetés főszámai a tervek szerint nem változnak és a kormány igyekszik tartani a büdzsé elfogadásának eredeti menetrendjét. Hozzátette ugyanakkor, "szűken vagyunk, már éjszakai is ülésezik a parlament, ezért eljött az ideje, hogy a következő év során majd mélyebben átgondoljuk, hogy a parlament működési rendjét szabályozó előírások" segítik-e a munkánkat.

Orbán Viktor szólt arról, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetések mostantól mindig az állami kasszába mennek.
Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra
Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra

A tornádók és földrengések által gyakran sújtott Új-Zélandon 1957-ben megalapított AHI Roofing akkor még nem lehetett tudatában annak, hogy újdonsága, a világ első bevonattal ellátott, préselt acél...

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Orbán. Istencsapás. Interjú.
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS

Eladná a lakását? Ne reménykedjen jó árban!

Egyre-másra jönnek ki az olyan ingatlanpiaci elemzések, amelyek alapján pillanatokon belül nekilódulhatnak az árak, olyannyira, hogy a...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X