szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Orbán Viktor igazi, "modernkori istencsapásnak" nevezte a devizahitelesek problémáját.

Orbán Viktor igazi, "modernkori istencsapásnak" nevezte a devizahitelesek problémáját. Ezt a Bankszövetséggel csütörtökön aláírt megállapodással sikerült megoldania a kormánynak - fejegette a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

A kormányfő ugyanakkor arra kérte az embereket: jól gondolják meg, hogy még egyszer beleugranak-e ilyen kockázatos hitelkonstrukciókba, mert a kormánynak most sikerült megmentenie őket, de ezért "tengelyt akasztottunk a fél pénzügyi világgal, az összes magyar bankkal", és még egyszer aligha fog tudni ilyet megcsinálni.

 

Közlése szerint nem egyszeri döntésről van szó, az a 10 százalék, amit a magánnyugdíjpénztárakban maradt körülbelül 100 ezer ember a magánnyugdíjpénztárba fizetett, azt mostantól az állami nyugdíjalapba kell befizetni, és "ez most már mindig így lesz".

©

 

A kormányfő hangsúlyozta: a 2012-es költségvetés főszámai a tervek szerint nem változnak és a kormány igyekszik tartani a büdzsé elfogadásának eredeti menetrendjét. Hozzátette ugyanakkor, "szűken vagyunk, már éjszakai is ülésezik a parlament, ezért eljött az ideje, hogy a következő év során majd mélyebben átgondoljuk, hogy a parlament működési rendjét szabályozó előírások" segítik-e a munkánkat.

Orbán Viktor szólt arról, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetések mostantól mindig az állami kasszába mennek.