Sikerült megfékezni a hatalmas tüzet Kunhegyesnél

2012. március 20., kedd, 13:46 • Utolsó frissítés: 2012. március 20., kedd, 13:49
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Félnapos, megfeszített munkával a tűzoltók megfékezték a nagy területre kiterjedő tüzet a Kunhegyes közeli telekhalmi...

Fotó:

Félnapos, megfeszített munkával a tűzoltók megfékezték a nagy területre kiterjedő tüzet a Kunhegyes közeli telekhalmi halastavak nádasaiban. A becslések szerint 80-100 hektáron pusztító lángokat mintegy 12 óra alatt, hétfőről keddre virradó éjszaka sikerült a tűzoltóknak elfojtaniuk.

A kiterjedését tekintve a telekhalmi az elmúlt időszak legnagyobb, szabadban kialakult tűzesetei közé sorolható Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Jelenleg is vizsgálják, hogy miért gyulladt ki a halastórendszert körülvevő nádas. 

Az oltás hétfőn a déli órákban kezdődött meg, a munkában 7 járművel mintegy 30 tűzoltó vett részt. Az egységek többségét a környező városokból riasztották a helyszínre, de Hajdú-Bihar megyéből és Borsodból is érkezett segítség. A lángok emberéletet, illetve lakó- és gazdasági épületeket nem veszélyeztettek, a terepviszonyok azonban helyenként rendkívül nehézzé tették a tűzoltók munkáját.

Mikor elég jó egy tető?
Mikor elég jó egy tető?

Az ember több ezer éve kezdett házakat építeni, azóta a technika rengeteget fejlődött.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Sikerült megfékezni a hatalmas tüzet Kunhegyesnél
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS

Öt év kihagyás után újra lesz Lakásbörze

Az érdeklődők több mint 70 ingatlanközvetítő iroda, 100 ezernél is több lakásából válogathatnak a hétvégén Budapesten.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X