szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Brazíliavárosban vizsgálódik az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO, amely arról hoz...

Brazíliavárosban vizsgálódik az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO, amely arról hoz majd döntést, hogy a veszélyben lévő világörökségi helyszínek listájára tegye-e a dél-amerikai ország fővárosát.

Az UNESCO szakemberei négy napot töltenek az építészeti paradicsomnak számító Brazíliavárosban, amelynek jó része Oscar Niemeyer keze munkáját dicséri. A küldöttek dolga információkat gyűjteni arról, hogy a város futurisztikus látképén esett károk és az eredeti tervekhez képest történt változások miatt veszélyeztetetté vált-e Brazíliaváros világörökségi rangja.

A hatalmas dél-amerikai ország "mesterséges" fővárosát 1960-ban adták át, az UNESCO 1987-ben nyilvánította védetté. A párizsi székhelyű nemzetközi szervezet szabályzatának értelmében a veszélyeztetettnek ítélt helyszínek csak akkor nyerhetik vissza világörökségi rangjukat, ha az UNESCO ajánlásait követve visszaállítják a korábbi állapotot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!