hvg.hu Instant tudomány

Szakít az oroszokkal a NASA

Az Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának megsértése miatt minden kapcsolatot megszakít Oroszországgal, az orosz állam képviselőivel a NASA.

MTI / hvg.hu Instant tudomány

Magyar módszert küldhetnek a szmog ellen

A szállópor koncentrációjának mérésére dolgoztak ki új, azonnali eredményeket nyújtó módszert a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) fizikusai, az eljárás célzottabb korlátozások elrendelését teszi lehetővé.

hvg.hu Instant tudomány

A 7 legsúlyosabb tévhit a repülésről

Tényleg biztonságosabb az első osztály? Hajtóművek nélkül halottak vagyunk? És mi történik az elveszett bőröndökkel? – a Telegraph összeszedte a repüléssel kapcsolatos legkínzóbb kérdéseinket.

Fazakas Orsolya Instant tudomány

Vandálok vagy zarándokok? - Gafitik a Szent Sír Templomban

A jeruzsálemi Szent Sír Templomába minden évben több millió ember zarándokol el a világ minden tájáról. Az évszázadok alatt számosan otthagyták a „nyomukat”, graffitikat írnak, vagy vésnek a falakba. E vandalizmusnak azonban a régészek kivételesen örülnek, hiszen ezek egy része történelmi emléknek tekinthető, van itt például egy 1384-ből fennmaradt graffiti is.

MTI Instant tudomány

Zseni bukkant fel Amerikában

Az Egyesült Államok legjobb egyetemei közé sorolt mind a nyolc felsőoktatási intézménybe felvettek egy 17 éves, ghánai származású New York-i fiút. Orvos lesz belőle.


A címlapról ajánljuk