MTI Instant tudomány

Súlyos veszély leselkedik az emberiségre

Élelmiszer- és ivóvízhiánnyal, betegségekkel, a szegényéggel fenyeget egy ENSZ-jelentés, amennyiben nem csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása. Mindezt majdnem 3000 oldalon keresztül fejtik ki.

hvg.hu Instant tudomány

60+ helyett 100+ évig élhetünk

Céget alapított a génkutatás segítségével történő élethosszabbításra a DNS-meghatározás egyik úttörője. A Human Longevity nevű vállalat azt szeretné elérni, hogy hamarosan 100 éves emberek érezzék magukat olyan egészségi állapotban, mint most a 60 évesek.

MTI Instant tudomány

Pestises halottakra bukkantak London alatt

DNS-vizsgálatok megerősítették, hogy a XIV. századi nagy pestisjárvány áldozatainak egyik régóta keresett londoni temetőjére bukkantak tavaly a brit főváros legnagyobb vasúti beruházásának építői.

MTI Instant tudomány

Minden agyhullámra szükség lesz a svájci bionikus olimpián

Bionikus olimpiát, vagyis Cybathlont rendeznek 2016 októberében Svájcban. A rendezvényen olyan verseny is lesz, ahol a résztvevők agyhullámaikkal mozgatják majd az avatárjukat. Művégtagot és exoszkeletont, azaz mesterséges külső vázat viselő résztvevőknek is lesznek futamok – adta hírül a BBC.

MTI Instant tudomány

Fellélegezhetnek az észak-ausztráliai bordás krokodilok

Nem szervezhetnek túrákat a legnagyobb krokodilfaj vadászatára Észak-Ausztráliában. Greg Hunt környezetvédelmi miniszter azzal indokolta a "krokodilszafarik" betiltását, hogy azok "kegyetlen és embertelen magatartást idézhetnek elő" a résztvevőknél. Eredetileg évente 50 bordás krokodilt ejthettek volna el a tehetős vendégvadászok.

Instant tudomány

Selfie: a Föld és én

Karácsony előtt egy nappal végzett javításokat a Nemzetközi Űrállomáson Mike Hopkins, és egyúttal készített egy stílszerű selfie-t, amit a Huffington Post Tech rovata közölt Twitter oldalán.

MTI Instant tudomány

Megérinthette az MTI tudósítója a meteoritvadász kincsét

Szerencséjük volt, hogy olyan darabot találtak a szibériai Cseljabinszknál felrobbant meteoritból, amelynek révén rekordidő alatt vették nyilvántartásba az égitestet - nyilatkozta a Nature brit tudományos folyóirat által az év tíz legbefolyásosabb tudósa között megnevezett Viktor Grohovszkij, az Uráli Szövetségi Egyetem professzora.


A címlapról ajánljuk