MTI Instant tudomány

Magyar kísérlet: ezt a brit tudósok is megirigyelhetnék

A megfelelő eszközt igyekeznek kiválasztani a folyékony táplálék elszállításához két hangyafaj egyedei a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóinak kísérletei szerint, melyek eredményeiről az Animal Behaviour című folyóirat januári számában számoltak be.

MTI Tech

Végre megmérték: egy lézer segít megérteni az antianyag titkait

Egy nagyon precíz, lézeres mérőeszköz segítségével most először sikerült megmérni az antianyag (konkrétan egy antihidrogén-atom) optikai spektrumát az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) genfi kutatóközpontjában. Az eredmény jelentős előrelépésnek számít az egyelőre a tudósok számára is kissé rejtélyes antianyag megismerésében.

hvg.hu Instant tudomány

Magyar időjárással riogatják a finneket

A klímaváltozás hatására Finnország középső részének időjárása az évszázad végére akár olyan meleg is lehet, mint manapság Magyarországé - jelentette a Finn Meteorológiai Intézet (FMI).

MTI Instant tudomány

Kisbolygót neveztek el Vizi E. Szilveszterről

Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke lett Az Év Ismeretterjesztő Tudósa Díj – Kisbolygóval honoris causa elnevezésű elismerés idei kitüntetettje. A díjat kedden adták át Budapesten, az Uránia Csillagvizsgálóban.

1
5 6 7 8 9
152

A címlapról ajánljuk