Már sejtjük, hogy merre járhatott a körúti robbantó
Itthon

Már sejtjük, hogy merre járhatott a körúti robbantó

A hétfőn nyilvánosságra hozott kamerafelvételek alapján beazonosítottuk azt az erzsébetvárosi szállodát, amely előtt biztosan elhaladt a Teréz körúti robbantó. Egy Kertész utcai szórakozóhely kamerája azt is rögzítette, hogy merre hagyhatta el a körutat a robbantó.

MTI Itthon

Nem tüntethet a PM a Kossuth téren a népszavazás napján

Választási gyűlésnek tekinthető a Párbeszéd Magyarországért (PM) Kossuth térre meghirdetett vasárnapi rendezvénye, és mivel a szavazás napján nem lehet választási gyűlést tartani, a párt megsértette a választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseit - állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Hann Endre Itthon

Medián: Aligha lesz érvényes a népszavazás

Nagy többségben lesznek a „nem” szavazatok, de aligha lesz érvényes a népszavazás, mivel várhatóan a jogosultak kevesebb mint fele járul majd az urnákhoz – derül ki a Medián által a HVG megbízásából készített felmérésből. A közvélemény-kutató figyelmeztet, hogy a mostani referendum előrejelzése a szokásosnál is kockázatosabb, de minden eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a ténylegesen szavazók arányát mindig a részvételüket biztosra ígérők aránya közelíti meg a legjobban. Ez az arány pedig 42 százalék.

MTI / hvg.hu Itthon

Érvénytelen az eddigi kvótavoksok ötöde - ki nem találná, miért

Tizenötezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel hétfőn és kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Az eredmények szerint az eddig feldolgozott nyilatkozatok mintegy 18 százaléka érvénytelen volt, sokan ugyanis nem vagy rosszul adták meg az anyjuk nevét.

MTI Itthon

Üzentek a magyaroknak az EU-ból a népszavazás előtt

A kötelező betelepítési kvótákról kiírt magyarországi népszavazás az Európai Bizottság (EB) értelmezése szerint csak a jövőbeli döntésekre vonatkozhat, a már elfogadott határozatok továbbra is érvényesek - közölte szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos.

hvg.hu Itthon

A kvótaügy miatt lépett ki a Helsinkiből egy alaptag

Kilépett a Magyar Helsinki Bizottság egyik alaptagja, a Hit Gyülekezetéhez tartozó Mészáros István László, fenntartásaira a jogvédő szervezet két társelnöke és az alapító elnök Kőszeg Ferenc is reagált.

Stark Tamás Itthon

Megtörténhetne ma is

Olyan ez a kampány, mint antiszemitizmus zsidók nélkül - állítja publicisztikájában a történész, aki a Bayer-ügy miatt mondott le a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökségéről.

MTI Itthon

Pert nyert a Klubrádió a médiahatósággal szemben

A Kúria szerint vissza kell fizetnie a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak a Klubrádió által befizetett 103 millió forintos médiahasználati és frekvenciahasználati díjat, ugyanakkor a Kúria a jó hírnév sérelme miatt nem ötmillió, hanem csak kétmillió forintos kárt ítéltek meg a rádiónak az NMHH-val szemben indított polgári perének szerdai felülvizsgálati tárgyalásán.

1 2 3 4 5 6 7
7728
A címlapról ajánljuk