Lesz-e strand a Duna-part egyik legértékesebb telkén?

Lesz-e strand a Duna-part egyik legértékesebb telkén?

Évtizedek óta motorcsónakosok használják azt az önkormányzati telket, melyet nagymarosi civilek most visszavennének, hogy visszaállítsák az eredeti funkciót. Száz évvel ezelőtt ugyanis épp a visegrádi fellegvárral szembe jártak le a helyiek strandolni a Dunára. A Kerekegylet Egyesület sikeres aláírásgyűjtését követően az ügy húsvét után kerül a nagymarosi képviselő-testület elé. A vízió szép, a helyi érdekek viszont szövevényesek.

2014. április 21., hétfő, 07:00 6 hozzászólás

Vonattal ütközött egy autó Nagycenknél

A személyautó vezetője szenvedett könnyebb sérülést abban a balesetben, amely szerda, késő délután történt Nagycenknél, egy vasúti átjáróban.

30 perce

Fotók: tubát kaptak le a Börzsönyben

Egerben és Pécsen felhőszakadás kísérte a zivatarokat, a Börzsönyben ismét tubát fotóztak.

50 perce

Választás 2014: itt az országos listás eredmény

Valamennyi országgyűlési egyéni választókerület eredménye, illetve a levélben szavazás eredményét megállapító határozat jogerőre emelkedett, így a Nemzeti Választási Bizottság megállapította az április 6-i választás országos listás eredményét. A Fidesz-KDNP-nek 37, az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP-nek 28, a Jobbiknak 23, az LMP-nek 5 országos listás mandátumot osztottak ki. A határozat ellen három napon belül a Kúriához lehet fordulni bírósági felülvizsgálati kérelemmel.

1 órája

Autóba rohant egy motoros Biatorbágynál

Személyautónak rohant egy motoros Biatorbágynál, a balesetnek két sérültje van.

1 órája

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés

Összeférhetetlenséggel kezdte alkotmánybírói megbízatását Stumpf

A cégbírósági adatok szerint Stumpf István 14 napig még ügyvezető volt az Aleria Kft.-ben, miután kinevezték alkotmánybírónak. Stumpf szerint tévedés történt, ő határidő előtt mondott le céges pozíciójáról.

1 órája

Fotók: Már szedik a magyar epret

Fegyverneken már megérett a szabadföldi eper, amit el is kezdtek szedni.

2 órája

Közmunkások ezrei kerülhetnek lapátra április végén

Egy hét múlva véget érnek a téli közmunkaprogramok, de a hátrányos helyzetű települések polgármesterei még mindig nem tudják, mit mondjanak az ebben részt vevő munkanélkülieknek. Az viszont biztos, hogy egyelőre csak a korábbinál jóval szerényebb keretszámokra pályázhatnak, így sokan április 30-a után munka és megélhetés nélkül maradhatnak. A Belügyminisztérium szerint ugyan rendelkezésre áll a pénz, és ígérik, elindulnak majd új programok, de ebből egyelőre kevés látszik. Azt a tárca is elismeri, hogy a közfoglalkoztatás egyes elemeit "felülvizsgálják".

2 órája 7 hozzászólás

Baltával bántalmazta fiatal ismerősét, majd maga ellen fordult egy nyíregyházi férfi

Egy nyíregyházi társasházban tört ki a balhé. A 43 éves támadó és 20 éves ismerőse is megsérült, kórházba szállították mindkét férfit - közölte a rendőrség.

3 órája

Tönkretennék Budapest tüdejét Orbánék az MSZP szerint

Az MSZP szerint a Városligetben lenne teendő, például felújítani a járdákat, vagy a közvilágítást, egy dolgot azonban semmiképpen nem lenne szabad: a beépítéshez hasonló "jóvátehetetlen hibát" elkövetni.

3 órája

Jön az újabb trafikpályázat

Két hét múlva írják ki az ötödik pályázatot a nemzeti dohányboltok működtetésére.

4 órája

"A Jobbikot nem pusztán néhány bűnöző alkotja"

A Jobbik romaellenességéről, a szélsőjobboldali pártok és a Kreml kapcsolatairól és a felcsúti stadion átadásáról cikkezik a külföldi sajtó.

4 órája

"Nem a Fidesz-kormánynak köszönhetően gazdagodtam meg" – megszólalt Mészáros Lőrinc

A felcsúti polgármester szerint őt nem a Fidesz-kormányok tették az ország leggazdagabb vállalkozóinak egyikévé. Mészáros Lőrinc a Heti Válasznak adott interjúban arról beszélt, hogy földije, Orbán Viktor már 1999-ben álmodozott egy futballakadémia megalapításáról.

4 órája

Gázzal telt meg egy ötemeletes ház

Gázszivárgás miatt kiürítettek egy ötemeletes lakóházat Szekszárdon. Egy 3. emeleti lakásban sérült meg a cső.

4 órája

Átadná a főpolgármester-jelöltséget az MSZP az LMP-nek

A szocialisták számítása szerint ha a baloldal felsorakozna az LMP jelöltje mögé, biztosan meglenne a Tarlós István leváltásához szükséges többség. Ugyanakkor az LMP nem lelkesedik az ötletért, Schiffer András egyesen kabarénak nevezte a felvetést.

5 órája

Mesterházy: az MSZP számláját senki sem zárolta

Az MSZP elnöke szerint az elmúlt négy évben nehézséget okozott pártjának a hitelei törlesztése, de megoldották, és következő négy évben is meg fogják oldani ezt.

5 órája

Meghosszabbítják a kilakoltatási tilalmat

A szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy meghosszabbítják a kilakoltatási tilalmat.

5 órája

Kunhalmi biztosan nem nyert

A Kúria is átvizsgálta és megszámolta az érvénytelen szavazatokat, és így sem változott az eredmény a budapesti 15-ös számú választókerületben: a mandátumot Kucsák László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte.

5 órája

Ellenzéki aktivisták a Sándor-palotán: részben megszűnt az eljárás

Részben megszüntette az eljárást szerdán a bíróság a Sándor-palotára felmászó Együtt-PM aktivistákkal szemben, a négy fiatal közül kettőt marasztaltak el jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt, amiért első felszólításra nem adták át a rendőröknek az oromzatról leszedett nemzetiszín és európai uniós lobogókat.

5 órája

Átoperálás és megrendezett halál – mi fér bele a tanúvédelembe?

Tényleg elképzelhető, hogy átoperáljanak egy védett tanút, aki így kezdhet új életet? Megrendezhetik akár a halálát is, hogy így tüntessék el az informátort? – rendőrségi forrásokat faggatunk a magyarországi tanúvédelem titkos know-how-járól, miután a Simon-ügybe keveredett Welsz Tamásról azt kezdték rebesgetni, hogy nem is halt meg, csak védett tanúként így helyezték biztonságba. Kiderült, a gyakorlatban a tanúvédelem kissé fapadosabb, mint azt az amerikai filmekben látjuk, de azért nálunk is létezik új helyre költöztetés, és még a tanú gyerekeit is átkeresztelik.

6 órája 5 hozzászólás

A Jobbik akarja felügyelni a titkosszolgálatokat

Nem tudtak megállapodni a pártok a bizottsági szerkezet kialakításában szerdán a parlamentben. Míg a Fidesz a kormányzati struktúrához igazítaná a bizottságok szerkezetét, és legfeljebb 15 parlamenti bizottságot akar, az ellenzék több fontos területnek önálló testületet szeretne. Orbán Viktor május 5-én, a Fidesz-frakció alakuló ülésén nevezi meg az új frakcióvezetőt. A KDNP-nek lesz, a DK-nak és az Együtt-PM-nek nem lesz frakciója.

6 órája

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X