A bírókat döntésre kényszerítik: a lelkiismeretükre vagy Handóra hallgatnak
Itthon

A bírókat döntésre kényszerítik: a lelkiismeretükre vagy Handóra hallgatnak

A szőnyeg szélére állították azokat a fővárosi bírákat, akik elmaradtak attól az elvárástól, hogy legalább tíz ítéletet hozniuk kell minden hónapban. Pedig nem kell igazságügyi szakértőnek lenni, hogy értsük, mekkora probléma az, ha egy bíró inkább nem idéz be újabb tanúkat egy komplikált perben, csak hogy idejekorán ítélkezzen. A statisztika ráadásul azt mutatja, nincs is ok a sürgetésre.

Gergely Márton Itthon

Interjú a CEU elnökével: Ha a kormány ártani akart, kudarcot fog vallani

Az én harcom Budapesten van, a jóhiszemű kapcsolatokat nem a CEU, hanem a kormány rúgta fel – mondta ellentmondást nem tűrően a Közép-Európai Egyetem elnök-rektora, Michael Ignatieff a hvg.hu-nak elsőként adott interjút a magyar sajtóból az intézmény ellehetetlenítésével fenyegető kormányzati törvénytervezet benyújtása után.

hvg.hu Itthon

Megdöbbent a Fidesz a Sorost ért támadásokon - 1992-ben

"Aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon." A párt egykor még Soros jövőbeli tevékenységét is kifejezetten szükségesnek ítélte meg, és megbotránkozott a nemtelen támadásokon.

hvg.hu Itthon

Árulásról beszél a CEU rektora

A CEU működését ellehetetlenítő törvényjavaslat miatt rendkívüli fórumot tartottak az egyetemen, ahol felmerült, tüntessenek az intézményért. A rektor türelemre int.

hvg.hu Itthon

Az államtitkár is elismerte, hogy van CEU-t célzó rész a törvénymódosításban

2018-ig kapnak türelmi időt azok az egyetemek, akiknek új feltételeknek kell megfelelniük, ha nem, abban az évben már nem indíthatnak új képzést. Aki viszont addig elkezdte, befejezheti az intézményt 2021-ig. Ez nem CEU-ellenes törvény, mondta Palkovics László államtitkár a sajtótájékoztatóján, de kénytelen volt elismerni, hogy van olyan paragrafus és feltétel, aminek a 28 egyetem közül csak a CEU nem felel meg.

Dercsényi Dávid Itthon

CEU-ügy - arccal Oroszország felé?

Két éve még kinevette volna, aki a CEU-ellenes kormányzati támadásokkal jön, ma már azon kapja magát, azon gondolkodik, jövőre hol fejezi be az egyetemet - a CEU egyik diákja beszél a kialakult helyzetről. Közben Oroszországban már be is zártak egy elitegyetemet.

1 2 3 4 5 6 7
8019
A címlapról ajánljuk