Van munka, hát, jöttünk – romániai napszámosok Magyarországon videóval

Van munka, hát, jöttünk – romániai napszámosok Magyarországon

A helyhatóság lényegében legalizálja a nagygazdák által fenntartott „rabszolgaságot” a Csongrád megyei Mórahalmon, ahol más homokháti településekhez hasonlóan sok a román vendégmunkás. Miközben a helyi gazdaság számára nélkülözhetetlenek az olcsó napszámosok, az önkormányzat rendészetileg korlátozza szabad mozgásukat, és akadályozza hozzáférésüket a szociális, egészségügyi rendszerekhez. Riport az Európai Unió rabszolgáiról.

14 órája 25 hozzászólás

Azonnal be kellett zárni egy péceli óvodát

Megroggyant a tetőszerkezet az egyik péceli óvodában, ezért életveszélyessé vált és azonnal be kellett zárni.

48 perce

Budapestre költözhet az európai rendőrakadémia

Elfogadta szerdán este az Európai Parlament (EP) azt a javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Királyságból Magyarországra költözzön az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) - közölte Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője, a téma felelőse az Európai Parlamentben.

52 perce

Matolcsyék feljelentést tesznek egy Index-cikk miatt

A Magyar Nemzeti Bank büntetőfeljelentést tesz az Index által szerdán megjelentetett Barátoknak osztja a pénzt az MNB ellenőrizetlenül című cikk "hamis, a közbizalom megrendítésére alkalmas" állításai miatt - közölte a jegybank.

59 perce

Mécseseket gyújtottak a Duna-parti cipőknél

Néma főhajtással tisztelegtek a holokauszt magyarországi áldozatainak emléke előtt, mécseseket gyújtottak és elhelyezték az emlékezés köveit szerdán a budapesti Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműnél.

1 órája

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés

Mesterházy válaszolt Szekeresnek: nem kell feloldani az MSZP-t

Az MSZP-t nem kell "feloldani" egy új pártban, egészen eddig azért küzdött, hogy ne tűnjön el a "süllyesztőben", és sikernek nevezte, hogy megőrizték szervezettségüket - mondta Mesterházy Attila pártelnök.

1 órája

Nagy füst miatt kellett lezárni a 4-es főutat

Veszélyesre csökkent a látótávolság egy avartűz miatt, ezért le kellett zárni a 4-es főút egy szakaszát.

1 órája

Mumifikálódott holttestet találtak egy győri padláson

Egy-négy éve halhatott meg az a férfi, akinek a holttestére egy győri ház padlásán találtak rá felújítás közben.

1 órája

Újraszámolták a szavazatokat, maradhat a kétharmad

Átvizsgálta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a budapesti 15-ös egyéni választókerület 10. és 40. számú szavazóköreiben a szavazatokat szerdán.

2 órája

Hazamennek a holland katonák a Dunántúlról

Véget ért Várpalotán a több mint egy hónapon át tartó holland vezetésű nemzetközi hadgyakorlat. A térség útjain a jövő hét közepéig még fokozott katonai jelenlétre lehet számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán.

2 órája

Hivatalos válasz érkezett a tankönyvmizériára

A tankönyvellátásért felelős miniszteri biztos szerint a tankönyvrendelés mindig is komplex szakmai és pénzügyi döntés volt a megrendelők részéről, amely a fenntartók és szülők anyagi lehetőségeihez igazodott.

2 órája

Még idén jöhet a Nemzeti Közműszolgáltató Vállalat

Elképzelhető, hogy már ősszel nekiáll a kormány a Nemzeti Közszolgáltató Társaság megvalósításának. A legnagyobb homály egyelőre ott van, hogy mi lesz azokkal a területekkel, amiket nem vett meg az állam. Idén még biztosan nekifutnak a devizahitelesek ügyének is.

2 órája 1 hozzászólás

A Főtáv fel van készülve rá, hogy megint fűteni kell

Felkészült a Főtáv Zrt. arra, hogy a lehülés miatt megrendeléseket kapnak a fűtés folytatására - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ szerdán.

3 órája

Orbán: Az alakulófélben lévő kormány megvédi a magyar zsidókat

"Bár a holokauszt borzalma zsidó honfitársainkra méretett, az ő életüket, javaikat pusztította el, a nemzet közös fájdalma és vesztesége volt" – írta Orbán Viktor a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének írt levelében.

3 órája

Érdemes engedni a lányok hódításának

Ritkán tapasztalt élményhez juthatnak azok a fiatal lányok, akik jelentkeznek a Lányok Napjára. Az esemény célja, hogy olyan "férfias" szakterületeken, mint amilyen például az IT, az elektronika vagy műszaki területek, saját élményeket szerezhessenek a pályaválasztáshoz közeledő fiatalok, és ne a sztereotípiákra, rossz társadalmi beidegződésekre hallgassanak.

3 órája

Teraszengedéllyel trükköztek Budapest szívében?

Egy frissen nyílt belvárosi bár terasznyitását vitatva tett feljelentést az V. kerületi kapitányságon egy lakó a Szent István téren. A feljelentés szerint a Mini Bar tulajdonosa nem kapott hozzájárulást a Bazilika plébániájától. A székesegyház gondnoka szerint a plébános hozzájárult ugyan az átalakításhoz, de nem tudta, hogy tavasszal és nyáron is zárt lesz a terasz. Az érintett cég szerint viszont minden szabályosan zajlott, a hiba a plébánia belső kommunikációjában van. Itt a tavasz, kezdődnek a viták a vendéglátóhelyek terasznyitásai miatt.

3 órája Szóljon hozzá

Nem akart újraszámlálást Simon volt körzetében a Fidesz

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán elrendelte a budapesti 15-ös országgyűlési egyéni választókerület két szavazókörében leadott szavazatok újraszámlálását. Nem sokkal később meg is jöttek a számok, amely szerint a választás itteni végeredménye az újraszámlálás után sem változott. Magáról az újraszámlálásról vita bontakozott ki, az NVB fideszes delegáltja ellenezte.

3 órája

48 percig beszéltek Orbánról egy orosz rádióban

A burkoltan homoszexualitás-ellenes magyar alkotmányról, Orbán fájdalmas reformjairól és "pánmagyar nacionalizmusáról" is szó esett az Echo Moszki orosz rádió műsorában, amelynek Orbán Viktor volt a témája – számolt be az oroszvilag.hu.

3 órája

Újszülöttet hagyott ott valaki a békéscsabai kórház bejáratánál

A Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett készülék jelzőrendszere hajnalban szólalt meg: egy újszülött kislányt hagyott ott valaki, aki nem sokkal a megtalálása előtt született. A csecsemőt Csabai Bernadett néven anyakönyvezték.

3 órája

51 külföldi szavazatot nem ismert fel a szkenner, de kézzel megoldották

Előbb beszkennelték, majd kézzel háromszor átszámolták a magyarországi lakcímmel nem rendelkezők levélszavazatait. Az eredmény: plusz 51 szavazat, amit érvényesnek lehet elfogadni. Ezek korábban azért nem lettek érvényesek, mert zöld tollal töltötték ki a választók, amit a szkenner nem ismert fel.

3 órája

Megható videóban állt ki a bátrak mellett több ismert színész videóval

A súlyos betegségekkel harcoló gyerekek élete igazi küzdelem. A Bátor Tábor pedig hozzásegítheti őket a győzelemhez – olvasható annak a videónak a leírásában, amelyet a szervezet készített azért, hogy felhívja a figyelmet a beteg gyerekek támogatásának fontosságára. A felvételen több ismert színész is szerepel, úgy mint Blaskó Péter, Elek Ferenc vagy Telekes Péter. A videó elkészültét a Honvédelmi Minisztérium is támogatta.

4 órája

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X