Túl bizarr volt a "patkányvéres tejbegríz” – így olvadt el a vád a szigetszentmiklósi szülők ellen

Túl bizarr volt a "patkányvéres tejbegríz” – így olvadt el a vád a szigetszentmiklósi szülők ellen

Lépésről lépésre dőlt meg a szigetszentmiklósi gyerekek vallomása a bíróság előtt, csak éppen a zárt tárgyalás miatt ezt kizárólag a résztvevők követhették, de a miértekről utólag sem beszélhetnek. A hvg.hu-nak sikerült több olyan részletet kiderítenie, melyek legalábbis árnyalják a képet arról, hogyan lett a vádiratban szereplő „napi rendszerességű” szexuális erőszakból és patkányevésből a közvéleményt megbotránkoztatóan enyhe ítélet. Figyelem: az írásban a nyugalom megzavarására alkalmas állítások is olvashatók.

Nagyot szívott diákbérlete miatt a vonaton egy levelezős diák

Nagyot szívott diákbérlete miatt a vonaton egy levelezős diák

Súlyos büntetést kapott a vonaton egy levelezős diák, aki nem tudta, hogy ő nem jogosult félhavi tanuló bérlet váltására. Előtte a szelvényt 17 kalauz ellenőrizte, de senki sem kötött bele. Ráadásul korábban a jegypénztáros ajánlotte neki a félhavi bérletet, de később ezt nem volt hajlandó elismerni. A MÁV szerint az utasnak kell tudnia, milyen kedvezményekre jogosult.

Új gyanúsítottat hallgattak ki Balla Irma megölésének ügyében

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy debreceni férfit a Balla Irma-gyilkosság ügyében. Kedden a Blikk honlapján azt írták, hogy úgy tűnik, megtalálták Balla Irma debreceni képviselőnő gyilkosát: D. Lajost, aki a váci börtönben nyolcéves büntetését tölti egy másik ügy miatt.

MTI

Kiderült, mit vár idén a kormány a közmunkásoktól

A kormány idei közfoglalkoztatási céljai között az elsődleges munkaerőpiacról kiszorultak, különösen a munkaerőpiacon halmozottan hátrányos helyzetben lévők foglalkoztatásának segítése mellett többi között a természeti és épített környezet védelme, a vasúti pályahálózat, illetve az országos közúthálózat környezetének tisztántartása, a roma lakosság társadalmi integrációja, önfenntartó települések kialakítása és a vidék lakosságmegtartó képességének növelése szerepel.

MTI

Letöltendőt kapott másodfokon is a túl sok koporsót rendelő pécsi ügyvezető

Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden a pécsi temetkezési vállalat volt ügyvezetőjének és társának büntetését a cégnek okozott 21 millió forintos vagyoni hátrány és kár ügyében, de az egykori vezető másodfokon is letöltendő börtönt kapott.

MTI

Elkészült a Széll Kálmán téri csarnok a csarnokban - fotók

Elkészült a Széll Kálmán téri csarnok a csarnokban - fotók

Elkészült a Széll Kálmán téri metróállomás utasforgalmát biztosító ideiglenes védőtető és fal - jelentette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely több fotót is közölt a csarnokon belüli csarnokról.

Korrupció: Polt ígéri, hogy az elutasított feljelentéseket is megvizsgálják

A legfőbb ügyész országos vizsgálatot rendelt el a korrupciós bűncselekmények elleni fellépéssel kapcsolatban, és ennek részei lesz a feljelentések elutasításával valamint az ilyen ügyben elrendelt nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatok is – ígérte Polt Péter abban az írásbeli válaszban, amelyet az MSZP-s Bárándy Gergely kérdésére adott.

Több mint 300 millióba került a rendőrségnek Putyin

Több mint 300 millióba került a rendőrségnek Putyin

Összességében mintegy 315 millió forint kiadást jelent a magyar rendőrségnek Vlagyimir Putyin orosz államfő február 17-i, néhány órás budapesti látogatása - árultak el az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának a hvg.hu-nak. Két héttel korábban, Angela Merkel látogatásakor csak a MostMi civil kezdeményezés demonstrációjának biztosítása 13,1 millió forintba kerül a testületnek.

Hiányzó jobbikos a parlamentben: A rendőrség nem tud kocsordi maffiáról

Hiányzó jobbikos a parlamentben: A rendőrség nem tud kocsordi maffiáról

Zaklatás miatt nyomoz a rendőrség a jobbikos Apáti István feljelentése ügyében. A képviselőt szombat éjjel egy mátészalkai szórakozóhely előtt fenyegette meg egy férfi. A Jobbik szóvivője kedden azt mondta, hogy Apáti István azért nem szavazott kedden kétharmados törvényekről a parlamentben, mert megfenyegette a „helyi cigánymaffia” a kocsordi politikust, és inkább a családjával maradt. A rendőrség azonban nem tud arról, hogy Kocsordon vagy más szabolcsi településen maffia működne – közölték.

MSZP: nem tudni, minden fideszes felkelne-e az Iszlám Állam ellen

Nem tudni, hogy a kormánypártok képviselői egyöntetűen támogatják-e az Iszlám Állam elleni koalícióban való magyar részvételt - reagált az MSZP Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető bejelentésére, amely szerint az ellenzéki pártok nem támogatják az IÁ elleni küzdelemben való magyar részvételt és az ezzel kapcsolatos tárgyalások megrekedtek.

Már vakok is konzultálhatnak Deutsch Tamással az internetről

Már vakok is konzultálhatnak Deutsch Tamással az internetről

Az infokommunikációs akadálymentesítés fontosságáról beszélt az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos kedden Budapesten, az Országos Fogyatékosügyi Tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

MTI
Hirdetés

Rogán szerint a felelőtlen ellenzék miatt bukott el a kétharmados törvény

Rogán szerint a felelőtlen ellenzék miatt bukott el a kétharmados törvény

A fideszes frakcióvezető szerint az ellenzéki pártok presztízsből szavaztak nemmel, mert egyáltalán nem a törvény tartalma érdekelte őket. Igaz, technikailag Kósa Lajos mellényúlásán hasalt el a kétharmados többséget igénylő törvénymódosítás.

MTI

Rogán: Az ellenzék megfúrta a magyar részvételt az Iszlám Állam elleni harcban

Rogán: Az ellenzék megfúrta a magyar részvételt az Iszlám Állam elleni harcban

A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzéki pártok nem támogatják az IÁ elleni küzdelemben való magyar részvételt, és mivel a Fidesznek nincs meg a döntéshez szükséges kétharmados többsége, a tárgyalások megrekedtek. Korábban egy háttérbeszélgetésen Orbán Viktor azt mondta, a Fidesz-frakción belül sem lelt valami nagy támogatásra az ötlet a magyar szerepvállalásról. Az Együtt azt írta, ők igenis támogatják a kezdeményezést, de Rogán velük nem egyeztetett, mert nincs frakciójuk, az MSZP pedig inkább a bizottságokban egyeztetne.

Benzinkútnál szült hajnalban egy kismama Százhalombattán

Benzinkúton szült egy kismama Százhalombattán - jelentette az Országos Mentőszolgálat.

Hirdetés

Kósa Lajos a félreszavazásról: "Elcsúszott a sorvezetőm"

Kósa Lajos a félreszavazásról: "Elcsúszott a sorvezetőm"

A Fidesz alelnöke tudomásul veszi, hogy a frakciófegyelem megsértéséért százezer forintos büntetés jár neki, de azért szeretné, ha a keddi ülés jegyzőkönyvéhez csatolnák: nem meggyőződésből, hanem figyelmetlenségből buktatott el ma egy kétharmados többséget igénylő módosítást.

Felhőtölcsérrel, villámlással indult itthon a március - fotók

Felhőtölcsérrel, villámlással indult itthon a március - fotók

Lefotózták az év első tubáját Túrricse közelében - jelentette az idokep.hu meteorológiai portál.

Csőpostával szállítják majd a vért a szegedi klinikákon

Beteghordók helyett csőpostával küldik a vérmintákat a következő hónaptól egyik helyről a másikra a szegedi klinikákon. Így szeretnék felgyorsítani azok elemzését. A kémcsövek egy perc alatt odaérhetnek majd a vizsgálóhelyre – írja a Délmagyarország.

Áder levelet kapott a paksi titkosítás miatt

Nyílt levélben kérte Áder János köztársasági elnöktől öt civil szervezet, hogy az Alkotmánybíróságnál kérjen alkotmányossági vizsgálatot a paksi bővítés adatait titkosító törvény miatt.

Felmondott a Hír Tv főhíradósa

Felmondott a Hír Tv főhíradósa

Mentes Katalin, a Híradó főszerkesztője 12 éve dolgozott a csatornánál, 5 éve volt a Híradó főszerkesztője.

Kétharmados szavazás: a Jobbik szerint fenyegetések miatt nem szavazott ma képviselőjük

Nincs semmilyen együttműködés a Fidesz és a Jobbik között – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője keddi sajtótájékoztatóján, közölve: Apáti István azért nem vett részt a keddi parlamenti szavazásokon, mert halálos fenyegetéseket kapott a "helyi cigánymaffia" tagjaitól, ezért családjával maradt.

MTI

8 méter magas szeméthegyből dől a füst Kőbányán (fotókkal)

8 méter magas szeméthegyből dől a füst Kőbányán (fotókkal)

A kétszáz tonnányi vegyes hulladék főként ócskavasat, de műanyag alkatrészeket és autógumit is tartalmaz. A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma folyamatosan méri a füstkoncentárciót. A környéken járó villamosok helyett pótlóbuszokat kellett beállítani.

MTI
Hirdetés
1236785
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X