Momentum: 2018-ban minden választókörzetben lesz önálló jelöltünk - interjú a párttá alakulásról
Itthon

Momentum: 2018-ban minden választókörzetben lesz önálló jelöltünk - interjú a párttá alakulásról

A párttá alakuló Momentum Mozgalom vezetői tudni vélik, hol buktak el az előttük járó pártok: nem jutottak ki Budapestről. Fekete-Győr András és Pottyondy Edina vallja, nem kell nekik minden lépésükhöz reflektorfény, a következő hetekben helyi problémákon szeretnének segíteni, és ezzel bizonyítani, hogy a politika igenis lehet vonzó. A 266 ezer budapesti aláírás leadása után úgy számolnak: ennél több szavazatra lesznek képesek a 2018-as választásokon.

hvg.hu Itthon

Borkai: Évtizedekre elveszhet minden esély egy budapesti olimpiára

Nem a Magyar Olimpiai Bizottságnak kell visszavonnia az olimpiai pályázatot – állította kedd délelőtti sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke. Borkai Zsolt hangsúlyozta, hogy a MOB a kandidálásnak csak az egyik "lába", de ha a főváros visszalép, a bizottság tudomásul veszi azt. Borkai még bízik a csodában, szerinte jó úton haladt a pályázat és a nemzeti egység, ám a pártpolitika mindent elrontott.

Joó Hajnalka Itthon

A civilek elleni terv kész, de még számolnak, hogy a méreg csak Sorosékat érje

Új kategóriában, "külföldről finanszírozott szervezetként" kellene magát regisztráltatnia a bíróságon minden olyan szervezetnek, amelynek külföldről kapott támogatásai vagy össztámogatásán belül a külföldi adományok aránya meghalad egy bizonyos értékhatárt. A civil törvény módosításának igazi célja a megbélyegzés, vagy fideszes szóhasználattal: „a kikényszerített adatok politikai kommunikációs térbe helyezése”.

hvg.hu Itthon

Halálra gyötörte és verte idős anyját

Emberöléssel vádolják a nőt, aki együtt élt 80 éves anyjával, de nem támogatta, hanem verte, gyötörte a betegségei miatt elesett idős asszonyt. Egy évvel ezelőtt a vád szerint agyonverte idős anyját, amiért az csak nagy nehezen tudott aláírni egy átvételi elismervényt.

MTI Itthon

A rendőrség szerint sem törtek be a Jobbik irodáiba

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a rendőrség a Jobbik három, az Országgyűlés Irodaházában található három irodájával kapcsolatban, amelyeket még január 9-én találtak nyitva, de a nyomozóhatóság szerint nem törték fel azokat – tudta meg az MTI rendőrségi forrásból.

Balázs András Itthon

Az elit ellenzéke

Az elitellenesség és a múlt megtagadása sikerhez vezethet - de Orbán is így jutott idáig.

hvg.hu Itthon

Egy hónappal szabadulása után újra késelt egy férfi Egerben

Korábbi, emberölés kísérlete miatt kiszabott büntetéséből való szabadulása után alig több mint egy hónappal újra erőszakos bűncselekményt követett el az a 37 éves férfi, aki az egri vasútállomáson késsel - életveszélyes sérüléseket okozva - akarta megszerezni egy fiatalkorú mobiltelefonját.

Gergely Zsófia Itthon

Ennyiért kapta Zsidai a várbeli ingatlant, hogy Jamie'st nyisson benne

Az I. kerület hónapokra elengedte a bérleti díjat, ezzel is segítve Zsidai Zoltán Roy érdekeltségét abban, hogy Jamie Oliver ízlése szerint átalakítsa az önkormányzat Mátyás-templomhoz közeli ingatlanját. A hvg.hu birtokába jutott a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező Zsidai több szerződése, amelyet a Budavári Önkormányzattal kötött, és ami alapján a gasztrovállalkozó több mint kedvezőnek tűnő feltételekkel használhatja a közvagyont.

Fekete Norbert Itthon

Olimpia: Nehogy már egy maroknyi budapesti döntsön! – Videó

Kormánypárti képviselők magyarázták meg a hvg.hu-nak, miért nem kell a Momentum Mozgalom sikeres aláírásgyűjtése után népszavazást kiírni a budapesti olimpiai pályázatról. Az is kiderült a politikusok válaszaiból, hogy az aláírásgyűjtők Párizs és Los Angeles fizetett emberei, akik pedig támogatták a NOlimpia kampányt, azok meg lettek vezetve.

1 2 3 4 5 6 7
7961
A címlapról ajánljuk

Hazaért az Arany Medve – élő

A Berlinalén fődíjat nyert Testről és lélekről alkotói mesélnek a filmről, a berlini élményeikről. Itt követhetik velünk a keddi sajtótájékoztatót.