Bejelentkezés  

Páneurópai piknik 25.: És akkor pár órára eltűnt a vasfüggöny

Páneurópai piknik 25.: És akkor pár órára eltűnt a vasfüggöny

Huszonöt évvel ezelőtt, 1989. augusztus 19-én pár órára „eltűnt a vasfüggöny” Kelet és Nyugat között. A debreceni MDF-es, Mészáros Ferenc ötletéből megszervezett Páneurópai piknik legapróbb részleteit, az NDK-s menekültek Nyugatra szökését szinte percről percre ismerjük, de a háttérben zajló folyamatok feltárásához még idő kell: alighanem még túl közel vagyunk az eseményekhez.

Megtartják este a tűzijátékot

Az eddig beérkezett jelentések alapján meg lehet tartani az ünnepi tűzijátékot 21 órától – közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.

MTI

Pegazus, dinók, répahúzók: ilyenek voltak idén a debreceni virágkocsik – fotók

Pegazus, dinók, répahúzók: ilyenek voltak idén a debreceni virágkocsik – fotók

Összesen tizenöt kompozíciót láthattak a 45. Debreceni Virágkarnevál vendégei augusztus 20-án. A felvonuláson tíz itthoni és tíz külföldi művészeti csoport lépett fel, utóbbiak egyebek mellett Észtországból, Grúziából, Horvátországból, Lengyelországból, Olaszországból és Törökországból érkeztek. A virágkocsik feldíszítéséhez több millió szál élő és száraz virágot használtak fel.

Hatéves kisfiút élesztettek újra a debreceni strandon

Újra kellett éleszteni egy hatéves kisfiút szerda délután a debreceni strandon. A gyerek jól van – közölték a mentőktől.

MTI

Ételosztás, takarítás – itt a kötelező közösségi diákmunka

Ételosztás, takarítás – itt a kötelező közösségi diákmunka

Az idei volt az első tanév és az első nyári tanítási szünet, amikor a magyarországi középiskolák első három évfolyamából több százezer diákot kellett valamilyen közösségi munkára kiközvetíteni a környezetükben működő civil szervezetek vagy közintézmények valamelyikébe. Miközben az elgondolást jónak, a rendszert pedig működőképesnek tartják a szereplők, csak irányelvek vannak arra, hogy az iskolákban ki és hogyan foglalkozzon a közösségi szolgálattal. Nem tisztázott például, hogy a pedagógusokra komoly adminisztrációs és szervezési feladatokat testáló program koordinálásáért kapnak-e az érintettek valamilyen kompenzációt.

Heten sérülten meg egy karambolban a 4-esen

Összesen heten sérültek meg egy karambolban a 4-es úton Szolnok és Szajol között.

MTI

Már nem tudtak segíteni az égő házból kihozott férfin Fegyverneken

Lakástűzben halt meg egy fegyverneki férfi.

MTI

Felélesztenék a felsőoktatást Salgótarjánban

Jövő szeptembertől újraindul a felsőoktatás Salgótarjánban – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán Salgótarjánban. Palkovics László azt mondta, hogy egyelőre a gyakorlati képzés megszervezésén dolgoznak. Az MTI híre alapján nem tiszta, pontosan milyen képzésről lenne szó.

Egy magyar falu, ahol a kánikulában is elkel a pulóver

Egy magyar falu, ahol a kánikulában is elkel a pulóver

Nyáron fagyközeli szintre süllyed a hőmérséklet, télen gyakori a mínusz 25-30 fok. Bár nem Zabar tartja a mindenkori negatív hőmérsékleti rekordot, ezen a nógrádi településen alig terem meg valami a folyamatos hideg miatt. Augusztus közepén a lakosok megint elővették a szekrényből a meleg ruhát.

Árokba rohant egy autó Tapolcánál - egy halott

Árokba hajtott egy autó szerdán Tapolca külterületén, a balesetben egy ember meghalt.

MTI

Semjén üzent a „koppánykodásra hajlamosaknak”

Szent István nem tűrte, hogy Magyarország része legyen a német-római császárságnak vagy a bizánci birodalom hűbérese legyen. Korábban a magyar nemzet akarata az volt, hogy nem leszünk Moszkva gyarmata, és most nem leszünk más világhatalmi központoknak sem a befolyási övezete, gyarmata, alárendelt népe – ezt mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egri országzászló-emlékmű avatásán szerdán.

MTI
Hirdetés

Pocsék idő van Budapesten - fotók

Pocsék idő van Budapesten - fotók

Reggel óta szinte megszakítás nélkül esik az eső Budapesten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra heves zivatar illetve felhőszakadás miatt.

A Kossuth teret kritizálta az MSZP elnöke

A Kossuth teret kritizálta az MSZP elnöke

Az MSZP elnöke szerint a mostani magyar állam nem demokratikus, hanem az önkény, az államkapitalizmus és a rendiség a sajátja.Tóbiás József erről szerdán beszélt újságíróknak. A pártelnök sajtótájékoztatóját eredetileg a Kossuth térre hirdették meg, de a rossz idő miatt végül az MSZP-székházban tartották meg.

MTI

Nyolcan sérültek meg egy balesetben Nyíregyházánál

Két autó ütközött össze az M3-as autópálya és a 4-es út csomópontjában Nyíregyházánál szerda délelőtt. A mentők tájékoztatása szerint két ember súlyos, hat pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

MTI
Hirdetés

Zavarná az ORFK működését, ha ismernénk a bűnügyi statisztikát?

Zavarná az ORFK működését, ha ismernénk a bűnügyi statisztikát?

Szakmai változtatások végrehajtását vonná maga után, és többek között módosításra szorulnának a fokozott ellenőrzésekkel érintett területek és időszakok – erre hivatkozva titkolja továbbra is az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), hogy mely falvak és városok szerepelnek a száz legrosszabb közbiztonságú település listáján, illetve, hogy mely önkormányzatok a legelégedettebbek, illetve legelégedetlenebbek a rendőrség munkájával. A testület vezetői egyébként fokozott ellenőrzéseket – az eltervezetteken felül is – szinte bármikor elrendelhetnek.

Kitüntették Kertész Imrét és Rubik Ernőt - fotók

Kitüntették Kertész Imrét és Rubik Ernőt - fotók

A legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István Rendet vette át Áder János köztársasági elnöktől Rubik Ernő feltaláló és Kertész Imre Nobel-díjas író szerdán a Sándor-palotában. A Szent István Rendet a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza. Tavaly Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónak és Lámfalussy Sándor közgazdásznak adta át az államfő ezt a kitüntetést.

Szijjártó: a demokráciát nem tőlünk kell félteni

Ha valaki úgy fogalmaz meg kritikát mással szemben, hogy azt semmilyen konkrétummal sem támasztja alá, akkor legkevésbé sem az európai értékek mentén cselekszik – így reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az európai ügyekért felelős német külügyi államminiszter nyilatkozatára. Szijjártó Péter úgy látja: Michael Roth homályos általánosságokra utalgató megszólalását nehéz nem politikailag motiváltnak tekinteni.

MTI

Augusztus 20.: John Kerry a magyar nagymamájára is emlékezik

Az amerikai külügyminiszter nyilatkozatban fejezte ki jókívánságait Barack Obama elnök és az Egyesült Államok népe nevében Magyarországnak a nemzeti ünnep alkalmából.

MTI

Szakadt az eső a Kossuth téri zászlófelvonáson

Szakadt az eső a Kossuth téri zászlófelvonáson

A Himnusz hangjaira, katonai tiszteletadás mellett, szakadó esőben vonták fel Magyarország nemzeti lobogóját a Kossuth téren szerda reggel, az augusztus 20-i állami ünnepen.

MTI

Augusztus 20.: Munkába állt az operatív törzs

Szerda reggel a Honvédelmi Minisztérium épületében teljes létszámában felállt az az operatív törzs, amely az állami ünnepek biztonságos lebonyolítását felügyeli – közölte HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.

Életveszélyessé vált egy ház a Király utcában

Épületdarabok hullottak parkoló autókra a fővárosi Király utcában, miután leszakadt egy lakatlan, kétemeletes társasház födémszerkezete. Az épület életveszélyessé vált – közölték hajnalban a katasztrófavédelemtől.

MTI
Hirdetés
1236398
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X