Bejelentkezés  

Jobban fél a tüntetőktől a Fidesz, mint az USA-tól

Jobban fél a tüntetőktől a Fidesz, mint az USA-tól

A kormány tudja, hogy végül engedményeket kell tennie az Egyesült Államoknak, ám a miniszterelnök arra gyúr, hogy a számára fontos ügyekben erre ne kerüljön sor. Ehhez szövetségeseket keres az EU-ban, és Angela Merkel támogatásában bízik, aki viszont a jelek szerint letérítené Orbánt a különutakról. Fideszes politikusokat kérdeztünk és a német politikai reakciókat próbáltuk letapogatni, hogy megtudjuk, mi zajlik a kitiltási botrány színfalai mögött.

hvg.hu

Akiktől visszarettent Orbán: „Az elsőtüntetők”

Akiktől visszarettent Orbán: „Az elsőtüntetők”

Az internetadó elleni tüntetéseken rengetegen vettek részt olyanok, akiket még semmi nem tudott eddig az utcára csalni. A sokaság sokféleséggel párosult, egészen változatos generációjú, foglalkozású és politikai preferenciájú embereket hozott össze az ügy. Volt, aki a tömegtüntetést az Orbán-rezsim hanyatlásának első lépéseként élte meg, másoknak csak az internetadó nem tetszett. Valahogyan mégis katartikus élmény volt a keddi rendezvény valamennyiük számára. „Elsőtüntetőket” kérdeztünk.

Sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést

Szombatra tizenhárom megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a sűrű köd miatt.

MTI

Előrehozott választásokat követeltek a szegedi tüntetők

Szegeden a keddi tüntetés után sem lanyhult a felháborodás, annak ellenére, hogy Orbán bejelentette, elhalasztják a netadó bevezetését. Péntek este a város központi terén ismét majdnem másfél ezren gyűltek össze. A netadón túl a diktatórikus kormányzást, a gazdaság szétzilálását és a homályos ügyleteket rótták fel. A Széchenyi téren beszélt a tömeghez nyugdíjas tanár, fiatal közgazdász, középkorú biológus is.

Felborult egy kamion az M1-esen Tatánál

Felborult egy autóüveget és alkatrészeket szállító kamion az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Tata közelében péntek este. A rendőrség a komáromi lehajtónál az 1-es útra tereli a forgalmat.

MTI

Norvégia nem sokat ad a Kehi jelentésére

Norvégia pénteken jelezte, hogy folytatja a magyar civil szervezetek támogatását, annak ellenére, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata több szabálytalanságot állapított meg a pályázati pénzek elosztásában a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében. Vidar Helgesen norvég Európa-ügyi miniszter pénteken Oslóban a külföldi sajtó képviselőivel tartott találkozóján azt mondta: "ameddig csak lehet, folytatjuk a civil szervezetek támogatását", egyúttal kárhoztatta a jelenlegi magyarországi, szerinte "tekintélyelvű, mélyen aggasztó tendenciákat". Közölte azt is, hogy Norvégia "nem sok hitelt ad a Kehi-jelentésnek".

MTI

A BBC World News-on is hír volt ma este az internetadó

A BBC World News-on is hír volt ma este az internetadó

Téma volt a BBC World News péntek esti adásában az internetadó terve és az elmúlt napok több tízezres tüntetései.

Így mondott igent Deutsch Orbánnak

Így mondott igent Deutsch Orbánnak

Deutsch Tamás azonnal igent mondott, amikor Orbán Viktor felkérte az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció lebonyolítására. Ezt az Indexnek mondta Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus szerint a miniszterelnök bejelentése pozitív meglepetés volt számára.

Fotó: Felavatták Für Lajos síremlékét

Fotó: Felavatták Für Lajos síremlékét

Katonai tiszteletadás mellett felavatták Für Lajos, az Antall-kormány honvédelmi minisztere, az Magyar Demokrata Fórum (MDF) egyik alapítója síremlékét szülőfalujában, a Vas megyei Egyházasrádóc református temetőjében pénteken.

MTI

Tüntetés: Hahó, Orbán Viktor, a nemzeti konzultáció megtörtént

Tüntetés: Hahó, Orbán Viktor, a nemzeti konzultáció megtörtént

Hiába jelentette be a miniszterelnök péntek reggel az internetadó tervezetének visszavonását, este is tüntetők gyülekeztek Budapest belvárosában. A szervezők bejelentése szerint Orbán Viktor meghátrált ugyan, de továbbra sem hiszik, hogy tényleg visszavonta a netadót, mivel az még benne van az érintett törvényjavaslatban. Vasárnap több tízezren demonstráltak a fővárosban az új teher ellen, kedden pedig egyes becslések szerint százezren is felvonulhattak. Péntek este újra a József nádor térre hívták az embereket, de most fél 7 után véget ért a tüntetés, és bulizni küldték a szervezők az embereket.

DK: A kormány álljon elő a nevekkel és tisztázza magát

A kormány láthatóan nem hajlandó változtatni struccpolitikáján, mellyel pusztán csak azt éri el, hogy a világ számos országában kerül címlapokra a korrupció szinonimájaként.

MTI
Hirdetés

Még ma kirúghatnak 107 embert Szijjártó minisztériumából

Még ma kirúghatnak 107 embert Szijjártó minisztériumából

Összesen százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól péntek, 17 órai hatállyal. Szijjártó Péter miniszter erről szóló határozatát a Hivatalos Értesítőben tették közzé pénteken.

MTI

Bedöglött a MÁV e-ticket rendszere

Leállt a MÁV elektronikus jegyvásárlásért felelős rendszere péntek délután fél négy körül – írja az Index.

Halottak napja: tovább vannak nyitva a temetők, máshogy járnak a BKK-járatok

Halottak napja: tovább vannak nyitva a temetők, máshogy járnak a BKK-járatok

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan keresik fel a hét végén szeretteik sírját, ezért a temetők hétfőig hosszabb ideig tartanak nyitva. A temetőket érintő BKK-járatok is sűrűbben közlekednek a hétvégén.

MTI
Hirdetés

Latorcai: A Mazsihisz miatt csúszik a szegedi zsinagóga felújítása

Latorcai: A Mazsihisz miatt csúszik a szegedi zsinagóga felújítása

Összesen egymilliárd forintot szán a kormány a szegedi zsinagóga felújítására, a közvetlen életveszély elhárításához szükséges 150 millió forint pedig akár egy héten belül folyósítható – ezt a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára jelentette be pénteken, Szegeden. Latorcai Csaba szerint az életveszély elhárításához szükséges pénz már szeptembertől rendelkezésre áll, de magyarországi zsidó közösség szervezetei nem jelöltek meg ehhez kedvezményezettet.

MTI

Fotó: A Tumblr bejelentkezési oldalára is kikerült az internetadós tüntetés

Fotó: A Tumblr bejelentkezési oldalára is kikerült az internetadós tüntetés

A Tumblr mikroblog bejelentkezési oldalán a háttérképeket a blogolók képeiből válogatják. Most egy internetadó elleni tüntetéses képet nézhetnek a tumblrezők.

Buszok ütköztek Somogy megyében, többen megsérültek

Két autóbusz ütközött péntek délután a Somogy megyei Bábonymegyeren, a balesetben többen megsérültek, de az első hírek szerint nem súlyosan.

MTI

Jó állapotban vannak a Budapesten kezelt ukrán katonák

Kedden három háborús sérült érkezett Magyarországra, lőtt, repeszsérülések miatt látták el őket. A következő napokban fizikoterápián, komplex utókezelésen vesznek részt a Honvédkórház rehabilitációs intézetében.

MTI

Külföldi lapok: "Vannak határai annak is, amit Orbán Viktor megtehet"

Külföldi lapok: "Vannak határai annak is, amit Orbán Viktor megtehet"

Brit és lengyel lapok is cikkeztek pénteken az internetadóról. A Guardian szerint a magyar középosztály megmutatta, hogy a nehéz politikai környezetben is képes a mozgósításra, az Economist pedig azt írta, a magyar miniszterelnök most "ráfutott egy sebességkorlátozó fekvőrendőrre". A Gazeta Wyborcza szerint "a magyarok alternatív megoldást keresnének a Fidesz helyébe", a Gosc Niedzielny viszont arról írt, hogy André Goodfriend keveri itt a dolgokat, és amikor Orbán a nemzetközi lobbi érdekeit sérti, "a külföldi központok által megszervezett obstrukcióra" kell készülnie.

MTI

A Washington Post szerint Orbán csak "felfüggesztette" a netadót

A Washington Post szerint Orbán csak "felfüggesztette" a netadót

Az amerikai lap idézi azokat az ellenzőket, akik szerint az internetadó nem puszta költségvetési bevételforrás, hanem Orbán Viktor újabb kísérlete hatalma további központosítására. Nem vagyunk kommunisták, a néppel együtt kormányzunk – mondta Orbán a Washington Post szerint.

Megijedtek a Fideszben: a netadó égeti rájuk a diktatúra bélyegét

Megijedtek a Fideszben: a netadó égeti rájuk a diktatúra bélyegét

Orbán Viktor az utolsó percig ragaszkodott az internetadóhoz, és csak akkor hátrált meg, amikor látta, hogy a törvénytervezet olyanokat is az utcára visz, akiket korábban nem érdekelt a politika. Információink szerint erre figyelmeztette egy közvélemény-kutatás is. Ám a miniszterelnök továbbra sem mondott le „az interneten keletkező hatalmas extraprofit” megadóztatásáról, csak azt ismerte fel, a lépést kommunikációs szempontból nem készítették elő megfelelően.

Hirdetés
1236561
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X