Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit
Itthon

Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Először mászta meg oxigénpalack nélkül az Everestet, majd először mászta meg egyedül is, és még mindig csak 40 éves volt. Aztán átszelte a Déli-sarkot, átkelt homoksivatagon, megfejtette a jeti titkát, és miután 72 évesen még fiatal, új kihívásokat keres. A világhírű hegymászó, Reinhold Messner először tartott előadást Magyarországon, beültünk meghallgatni.

MTI / hvg.hu Itthon

Bárányokat gázolt a Tulipán IC Szabolcsban

Birkanyájat gázolt a Budapest-Keleti pályaudvarról Nyíregyházára tartó InterCity a megyeszékhely határától nem messze – közölte a Mávinform. A mozdony megsérült, egy másiknak kell a vonatot továbbítania Nyíregyházára.

hvg.hu Itthon

Lemondott az NKA filmművészeti kollégiumának egyik tagja

Kende János Kossuth-díjas operatőr azért mondott le az NKA filmművészeti kollégiumi tagságáról, mert kiderült, hogy a testületnek semmiféle ráhatása nem lesz a filmkészítésre. Korábban azt ígérték neki, hogy lesz változás a támogatási rendszerben.

MTI Itthon

Nagy kínai gyógyászati központot álmodnak Budapestre

Egy budapesti hagyományos kínai gyógyászati, oktató- és kutatóközpont létrehozásáról is szó van abban a szándéknyilatkozatban, amelyet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Vang Kuo-csiang kínai egészségügyi és családtervezési miniszterhelyettes írt alá csütörtökön Budapesten.

Dercsényi Dávid Itthon

Elgáncsolható-e még a kvótanépszavazás?

Három panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz a kvótanépszavazás ellen, de egyik sem tűnik elég erősnek ahhoz, hogy megakassza a referendumot. A Kúria döntése után jóformán már csak formai kifogásokba lehet kapaszkodni.

hvg.hu Itthon

Már Budapesten van a 3-as metró első felújított szerelvénye

Csütörtök hajnali egy órakor megérkezett a Kőér utcai járműtelepre az első felújított metrószerelvény – írja az Iho.hu. Oroszországban újították fel a hat kocsit, és vasúti vontatással, de a saját kerekein gurult vissza Budapestre. Egy rozsdás, összefirkált kék metrót ment ki és egy fekete-fehér, kívül-belül felújított szerelvény jött vissza, sokan azonban vitatják, hogy új kocsik vásárlása helyette megéri-e erre több tízmilliárd forintot költeni.

MTI Itthon

Új hópárduckifutó épül Nyíregyházán

Közel 400 millió forintért épül új látogatócentrum, hópárduc-kifutó és fókamedence a Nyíregyházi Állatparkban. Az új kifutótól azt remélik, hogy a fogságban tartott párducok szaporodni is fognak.

hvg.hu Itthon

Lázár: "Itt háború lesz"

A kormány felkérte Varga Mihályt, vizsgálja meg, miként lehet átalakítani a 450 ezres kafetériát, hogy 100 ezer készpénz legyen, a többi SZÉP-kártya. Ugyanez a cél a közszolgálatban, ott is 100 ezer lenne a készpénz, 150 ezer SZÉP-kártya.

hvg.hu Itthon

Évi 110-170 magyar gyerek kerül külföldre

Egy írásbeli kérdésre adott parlamenti válaszból derült ki: éve óta ugyanúgy alakul a külföldre örökbe adott gyerekek száma. Csak azok a gyerekek kerülnek külföldre, akiknek itthon nem találnak befogadó szülőt - közölte Rétvári Bence.

1 2 3 4 5 6 7
7531
A címlapról ajánljuk
Ricky Martin vs. Vangelis – erre táncolt a focivilág

Ricky Martin vs. Vangelis – erre táncolt a focivilág

Könyörtelenül fülbemászó dallamok, pofátlanul egyszerű szövegek, mindent belengő multikulti- és világbéke-hangulat – ha van a popzenének igazán lesajnált műfaja, az a focihimnusz. Vajon a köztévé munkatársainak vagy R. Kellynek sikerült a legkínosabbat alkotnia a műfajban?