Besegít a Fidesz egy aprópártnak Tapolcán?

Besegít a Fidesz egy aprópártnak Tapolcán?

Egy új politikai formáció is megméretteti magát a tapolcai időközi választáson, a Földművelők-Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja (FGRP) kétségkívül igazi színfolt a magyar politikai palettán – vezetőjük arról is beszélt a hvg.hu-nak, hogy bár ellenzékiek, a Fidesztől is kaptak némi segítséget.

A Dunántúlon ma már eltűnik tavasz

Az eddiginél hűvösebb és csapadékosabb időre számíthatunk a következő napokban. Pénteken keleten még kellemes időjárás ígérkezik, a Dunántúlon viszont eső és legfeljebb 14 fok várható. Változékony és hűvös marad az idő hétvégére is.

Tűz volt egy idősek otthonában Budapesten, egy nő meghalt

Tűz ütött ki Budapesten a VII. kerületi Dózsa György úti idősek otthonában, egy nő meghalt péntek kora hajnalban.

MTI

Új elnöke van a Budapesti Zsidó Hitközségnek

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése csütörtökön Ács Tamást választotta meg új elnökének, míg ügyvezető igazgatóként újraválasztották Kunos Pétert.

MTI

Keleti nyitás: regionális irodát nyit Budapesten a kínai turisztikai hivatal

Az iroda megnyitásának konkrét dátumát még nem jelentették be, de ez várhatóan még az idén megtörténik.

MTI

Buda-Cash: Hárman maradnak előzetes letartóztatásban

Buda-Cash: Hárman maradnak előzetes letartóztatásban

A Fővárosi Törvényszék jogerősen is helybenhagyta a Buda-Cash-ügyben érintett három ember előzetes letartóztatását – közölte a törvényszék sajtóosztálya csütörtökön.

MTI

Nekiment a kormánynak Simicska cége az M4-es ügyében

Nekiment a kormánynak Simicska cége az M4-es ügyében

Csúsztat a kormány, az M4-es autópálya építésével kapcsolatban. Ezt sugallja az a tiltakozó közlemény, melyet a Simicska Lajos tulajdonában lévő cég, a Közgép adott ki, miután Lázár János bejelentette, hogy ki fogják vizsgálni nem kartelleztek-e a cégek, és a tervek szerint új közbeszerzést írnak ki az autópálya megépítésére.

Előállították a Quaestor-csoport vezetőjét és két társát

Előállították a Quaestor-csoport vezetőjét és két társát

Három személyt állított elő csütörtökön a rendőrség a Quaestor-üggyel kapcsolatban. Az előállítottak között van Tarsoly Csaba, a csoport vezére is.

Újabb helyekről tiltották ki a hajléktalanokat Sopronban

Áprilistól a soproni történelmi belváros mellett további nyolc közterületen és a köznevelési intézmények bejáratától számított százméteres körzetben sem élhetnek hajléktalanok – így döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

MTI

Lázár János tanúként beszélt a rendőri vezetők perén

Lázár János a vádbeli cselekmények idején ellenzéki politikusként az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke volt. Csütörtökön a kormánypárti politikus a bíróságon tanúként arról beszélt: a 2006 őszi események során előbb az érdekelte, hogy megvédhető lett volna-e a tévészékház, majd pedig a rendőri intézkedések szakszerűsége, arányossága.

MTI

Saját médiát akar a békéscsabai önkormányzat

Száz százalékban önkormányzati tulajdonú médiacentrum alapításáról döntött csütörtöki ülésén Békéscsaba önkormányzata. A képviselő-testület tíz igen, két nem voks és három tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot.

MTI
Hirdetés

Égett a nádas Nyíregyházán, százaknál nem volt áram

Tíz hektáron gyulladt ki a nádas csütörtökön Nyíregyházán, a lángokat eloltották, de órákig nem volt áram több száz fogyasztónál.

MTI

Bejelentkezne egy nagyváros Pintérék egyik tervezett új börtönéért

Békéscsaba egy négyhektáros, városszéli területet ajánl fel a Belügyminisztériumnak (BM) egy új börtön építésére – döntött csütörtökön a város közgyűlése.

MTI

Nyelvbotlással védekezett a debreceni Jobbik „holokamuzó” elnöke

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön első fokon 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt a nemzeti-szocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés

Budapest is szóba került a Germanwings-gép lezuhanása után

Budapest is szóba került a Germanwings-gép lezuhanása után

Budapesten is végeznek karbantartási és javítási munkákat a Germanwings Airbus A320-as gépein – írta csütörtökön a Die Welt. A hvg.hu úgy tudja, a lezuhant gép nem járt Budapesten, Düsseldorfban szervizelték.

21 fokról 9 fokra hűlhet a levegő a hétvégére

21 fokról 9 fokra hűlhet a levegő a hétvégére

Néhány fokkal mérséklődik a meleg: eleinte néhol még akár 21 Celsius-fok is lehet, de a hét végére néhol csak 9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

MTI

Zene, tánc, sport: Új szenvedély kell drog helyett a fiataloknak a kormány szerint

Áprilisban a kormány elé kerül a nemzeti drogellenes stratégia 2015-2016-ra vonatkozó szakpolitikai intézkedési terve – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön. Megelőzéssel és egészségtudatos programokkal próbálják kezelni a kábítószerezéssel kapcsolatos problémákat.

MTI

Elítéltek egy tanárt, aki a kirándulások alatt hagyta inni a diákokat

Kiskorúak veszélyeztetésének bűntette miatt nem jogerősen egy év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt pénteken a Kiskunhalasi Járásbíróság egy tanárt.

MTI

Felfüggesztik az M4-es autópálya építését?

Az M4-es autópályával kapcsolatos európai bizottsági elutasítás miatt a kormány most azon dolgozik, hogy négysávos autóúttal kösse össze Szolnokot az M5-ös autópályával – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón.

MTI

3,5 milliárdos hitelből vennének új buszokat Pécsen

A pécsi közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy a baranyai megyeszékhelyen a közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt. 3,5 milliárd forintos hitelből folytassa buszcsereprogramját. Utcanevek megváltoztatásáról is határoztak.

MTI

Lázár elismerte, hogy írt levelet a kormánynak a Quaestor-vezér

Lázár elismerte, hogy írt levelet a kormánynak a Quaestor-vezér

Mostantól hetente jelentkezik sajtótájékoztatóval Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Csütörtökön a brókerbotrány, Paks II. volt a slágertéma. Lázár elismerte, hogy Tarsoly Csaba írt levelet a kormánynak, amit a miniszterelnök Varga Mihályra szignált.

Hirdetés
1236827
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X