Bejelentkezés  

Törvénysértést vár el Washingtontól Magyarország

Törvénysértést vár el Washingtontól Magyarország

Egy 2008-as kétoldalú megállapodás alapján Magyarországnak és az Egyesült Államoknak kölcsönösen tájékoztatni kell egymást olyan szankciókról, melyeket büntetőeljárás keretében tesznek meg a másik ország állampolgárával kapcsolatban, vagy ha egy adott személy szervezett bűnözői csoportban vesz részt. A mostani botrány azonban idegenrendészeti eljárásra épül, ebben a helyzetben pedig Washingtonnak kötelező a diszkréció, az érintettek személyiségi jogainak védelme. Elemzőket kérdeztünk, hogy ezek után mi jöhet.

Navracsics szép szavakkal beszélt az EU-ról

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén az uniós biztosnak jelölt Navracsics Tibor azt mondta: bár sok baja van az integrációnak, óriási eredmény, hogy a magyarok Európához tartozhatnak. Azt is elmondta: a brüsszeli meghallgatása alkalmával nem határolódott el a kormánytól, csak a médiatörvénnyel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát.

MTI

Jön az óraátállítás a hosszú hétvégén

Jön az óraátállítás a hosszú hétvégén

Vasárnap, október 26-án hajnalban egy órával vissza kell állítani az órákat, kezdődik a téli időszámítás.

Elkészült az új felsőoktatási koncepció

Palkovics lászló felsőoktatási államtitkár bemutatta az új felsőoktatási koncepciót, amely a Fokozatváltás a felsőoktatásban címet viseli.

MTI

Hangfelvétel: Visszahozná a kivégzést és politikusokat lövetne tarkón egy fideszes polgármester

Hangfelvétel: Visszahozná a kivégzést és politikusokat lövetne tarkón egy fideszes polgármester

Többrészes hangfelvételt tettek közzé a Magyar Narancs Online-on, ahol egy illető arról beszél, hogy a kétharmadnak vissza kellene állítani a halálbüntetést és öt-hat liberális politikust kivégezni. A káromkodással teli párbeszéd szerint a zsidók szopatják az országot, a cigány gyereket az iskolában meg föl kellene rúgni. És tisztelettudóbb hangon, de azért Orbán Viktor is megkapja a magáét. A felvételen Kecel fideszes polgármestere, Haszilló Ferenc hallható. A Fidesz kezdeményezte a polgármester kizárását a pártból.

USA kitiltás: Szijjártót is meghallgathatják a hazatérése után

A jövő héten hallgathatja meg az amerikai beutazási tilalommal összefüggésben az Országgyűlés külügyi bizottsága Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert – hangzott el a testület keddi ülésén.

MTI

Izlandról jön a front, így tör be hozzánk lépésről lépésre - térképek

Izlandról jön a front, így tör be hozzánk lépésről lépésre - térképek

A hazai időjárásban drasztikus változást okozó hidegfront hétfő délután még Izlandtól délre kavargott, nagyjából 2500 kilométerre az országtól, de szerda hajnalban már belép az országba - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely térképeken illusztrálta, hogyan éri el a front Magyarországot.

Fertőző agyvelőgyulladás: nincs járvány, a kislány halála egyedi eset volt

Fertőző agyvelőgyulladás okozta a szentgotthárdi óvodás halálát, de csak ez az egyetlen megbetegedés történt, járvány nincs - közölte az ÁNTSZ kedden. Az óvoda ideiglenes bezárását nem tartották indokoltnak, de a szülők azért elvihetik gyermekeiket elővigyázatosságból az orvoshoz.

MTI

Több megyében piros figyelmeztetés van, jön a hidegfront – térkép

Több megyében piros figyelmeztetés van, jön a hidegfront – térkép

Hat megyére harmadfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára a viharos széllel, csapadékkal érkező hidegfront miatt.

Halálos baleset történt a 43-ason

Két autó karambolozott a 43-as úton, egy ember meghalt a balesetben.

MTI

Nézze meg, mennyi idő alatt érne ki önhöz a mentő – térkép

Nézze meg, mennyi idő alatt érne ki önhöz a mentő – térkép

A hívástól számított 15 percen belül kéne megérkeznie a segítségnek, de egy most elkészült térképes alkalmazás szerint sokaknak várnia kell az orvosra. Ezen bárki megnézheti, mennyi idő alatt érne ki hozzá a mentő.

Hirdetés

Felvette a vonat kamerája a kalauzt bántalmazó férfit

Felvette a vonat kamerája a kalauzt bántalmazó férfit

Bántalmazott egy kalauzt egy férfi, akiről a vonaton elhelyezett kamera felvételt készített. A rendőrség keresi az ismeretlen férfit.

Fotó: Felismeri ezt a férfit? Keresi a rendőrség

Fotó: Felismeri ezt a férfit? Keresi a rendőrség

Egy kb. 40 éves férfit keres fotóval a rendőrség. A férfi még július végén törhetett be egy péteri családi házba, ahonnan ékszereket és készpénzt vitt el.

Hende szerint "ugrásszerű" javulás jön jövőre a katonák életében

Hende Csaba szerint a kormány "igen intenzíven" dolgozik azért, hogy a jövő évtől gyorsított ütemben be tudják vezetni azt az életpályamodellt, amely a méltó illetményen felül többek között a nyugdíjkorig tartó kiszámíthatóságot, garantált előmeneteli rendszert, megfelelően támogatott lakhatást, képzést, továbbképzést biztosít.

MTI
Hirdetés

Bors: 21 lánnyal próbált meg intim viszonyt kialakítani a volt rendőr alezredes

A vád szerint K.József néha egy medencében fürdött a lányokkal, és szexuálisan zaklatta őket, étterembe vitte őket, bizsukat, néha fehérneműket és ruhákat vásárolt nekik. A Bors szerint összesen 21 lánnyal próbált intim viszonyt kialakítani.

Kitiltási botrány: Orbán semmit nem tudhatott és igen ingerült lehet

Kitiltási botrány: Orbán semmit nem tudhatott és igen ingerült lehet

Szijjártó Péter külügyminiszter ma utazik az Egyesült Államokba, a Népszabadság szerint Orbán Viktor a kitiltási botrány körüli helyzet mielőbbi rendezését várja tőle és "kifejezetten ingerült" a hírek miatt, mivel állítólag valóban nem tudott semmit a botrány kirobbanása előtt.

Állítólag több ezer főt bocsáthat el a Magyar Posta

Több ezer fővel csökkenhet a Magyar Posta dolgozóinak a száma a következő években – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint az állami cég cáfolta a leépítésről szóló információkat.

Elkészülhetett a Kehi-jelentés a norvég pénzekről

Várhatóan szerdán kerül a kormány elé a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése a norvég civil támogatások ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

Videó: Kósa Lajosnak volt pár szava a kitiltási botrányról

Videó: Kósa Lajosnak volt pár szava a kitiltási botrányról

Nem sokan merészkedtek a kameráknak engedélyezett parlamenti folyosók felé a hétfői ülésnapon, de aki mégis, az leginkább hárított, vagy menekült. Bezzeg Kósa Lajos! Kormánypárti képviselőket kérdeztünk a kitiltási-korrupciós gigabotrányról.

„Magyarország az egyetlen maffiaállam az EU-n belül”

„Magyarország az egyetlen maffiaállam az EU-n belül”

Nemcsak a kormányt, de az ellenzéket is rendkívül keményen kiosztotta Magyar Bálint a Magyar polip – A posztkommunista maffiaállam II. című, általa szerkesztett kötet bemutatóján a Budai Liberális Klubban. Magyar szerint a Fidesz domesztikálta az MSZP-t, az LMP-t és a Jobbikot. A DK-t és az Együttet nem, de ezt a két pártot teljesen fölösleges is lenne.

Zárt ajtók mögött tárgyalják a Vizoviczki-ügyet

A törvény szerint az ügy felderítése és nyomozása során keletkezett minősített dokumentumok miatt van szükség a zárt tárgyalásra.

MTI
Hirdetés
1236540
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X