Kisokossal a kezükben szállnak rá a rendőrök a menekültekre

Kisokossal a kezükben szállnak rá a rendőrök a menekültekre

Feladatul szabták a rendőröknek, hogy minden menekültnek látszó embert igazoltassanak, és akivel szemben lehet, kezdeményezzenek szabálysértési feljelentést – erre lehet következtetni abból a rendőrségi anyagból, ami a hvg.hu birtokába került. Ahogy azt forrásaink vélelmezték, az útmutatás célja, hogy a szabálysértési feljelentés nyomán a migránsok könnyebben kiutasíthatóak legyenek.

Pótkocsi égett az M7-es autópályán

Kigyulladt egy kamion pótkocsija az M7-es autópályán, a Balaton felé vezető oldalon, a tárnoki lehajtó előtt. Senki sem sérült meg, az M7-es érintett szakaszát lezárták – közölték a katasztrófavédelemtől.

MTI

40 fokos forróság után ma leszakadhat az ég

40 fokos forróság után ma leszakadhat az ég

Időjárási események egész sora várható szerdán, amikor a hőség tetőzése után egy hidegfront meghozza az enyhülést. Délelőtt fokozódhat a forróság, délután aztán a Dunántúlra megérkezik a vihar. Jégeső, felhőszakadás is lehet, erős széllel. Többféle figyelmeztetés érvényes mára. Kicsit lehűl a levegő a hét második felében, de egyáltalán nem lesz hűvös.

Az európai liberálisok nem engednék felépíteni a magyar határkerítést

Az Európai Bizottság közbelépését kívánja elérni az európai liberálisok frakciója, hogy ne épüljön meg az Orbán-kormány által a magyar-szerb határra tervezett kerítés.

MTI

Félmilliárdot költött el a fideszes városvezetés egy üres épületre

Félmilliárdot költött el a fideszes városvezetés egy üres épületre

Félmilliárdot vert el uniós pénzből a fideszes városvezetés Rakamazon egy természeti értékeket bemutató házra, amely azóta is üresen áll - derült ki az RTL Klub kedd esti Híradójából.

Határzár: 6,5 milliárdot csoportosítanak át a kerítésre

Körülbelül 6,5 milliárd forintot csoportosít át az állam a határzár létrehozására – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, keddi számában.

MTI

A menekültek miatt maradt el a kormányzati konferencia

A menekültek miatt maradt el a kormányzati konferencia

Júliusra tervezte a kormány azt a konferenciát, amelyen beszámolnak a következő három év teendőiről, de most arról tájékoztattak bennünket, hogy a menekültügy miatt csúszik a program.

Trafótűz miatt ment el az áram Sárvár egy részén

Kigyulladt egy trafóház Sárváron, a Hunyadi utcában, emiatt szünetel az áramszolgáltatás háromszáz sárvári lakásban – közölték a katasztrófavédelemtől.

MTI

Rekord: kis híján 40 fok volt ma Genfben

Minden idők legmagasabb hőmérsékletét mérték kedden Francia Svájc több városában, így Genfben: a 39,7 fok volt a valaha mért legmagasabb hőmérséklet az Alpoktól északra.

MTI

A katasztrófavédelem is figyelmeztet már az érkező viharra

A katasztrófavédelem is figyelmeztet már az érkező viharra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján szerdán heves zivatarral érkezik a hőséget követő enyhülés – figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Helyenként erős, akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések, jégeső és felhőszakadás is várható.

Elment az áram két kerületben Budapesten

Áramszünet van a főváros II. és III. kerületének egyes részein.

MTI
Hirdetés

Egy férfit keresnek a Tiszában Tivadarnál

Eltűnt egy férfi a Tiszában Tivadarnál kedd délután – közölték a katasztrófavédelemtől.

MTI

Válassza ki kedvenc hőségrekordját!

Válassza ki kedvenc hőségrekordját!

Budapesten még sosem mértek ilyen magas minimum-hőmérsékletet, mint ma: a Lágymányosi hídnál 24,6 fok volt a leghűvösebb mért adat. Még két másik melegrekord is megdőlt.

Elege lett Budapestből Reisz Andrásnak

Elege lett Budapestből Reisz Andrásnak

Nem érzi jól magát a magyar fővárosban, csalódott és honvágya van Reisz Andrásnak, aki az állami hírcsatorna indulása előtt tűnt el a köztévé képernyőjéről. A szlovákiai magyar származású meteorológus rendelkezési állományban van, várja, hogy esetleg más tévétől kapjon ajánlatot, de nem titkolja: bízik abban, hogy nemsokára vadidegen országba, vadidegen emberek közé kerül. Reisz András a pozsonyi Új Szónak adott interjút.

Hirdetés

Új zenetévé indul itthon ősszel

Szeptemberben indul Magyarországon a Vintage TV – írja az Origo.

MTI

Szigorítják ősztől a vegyi anyagok forgalmazásának szabályait

Változnak szeptember elsejétől a vegyi anyagok, jellemzően a kártevők ellen használt úgynevezett biocid termékek forgalmazására vonatkozó uniós szabályok – erre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az ÁNTSZ ősztől megkezdi körülbelül ezer, ilyen terméket forgalmazó vállalkozás ellenőrzését.

MTI

Vasárnapi boltzár: az MSZP újra nekifut a népszavazásnak

Vasárnapi boltzár: az MSZP újra nekifut a népszavazásnak

Az MSZP kedden változatlan formában benyújtotta az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásának eltörlését célzó népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Irodának, így szerintük a kérdést most már biztosan a Nemzeti Választási Bizottság elé kell utalni majd.

MTI

Őrizetben van az ajkai rendőrt összeverő férfi

Őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki életveszélyesen megvert egy rendőrt hétfő délután Ajkán – közölték a Veszprém Megyei Főügyészségtől. A Veszprémi Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz az ügyben.

MTI

A Fidesz betámadta az útdíjat kritizáló polgármestert

A Fidesz betámadta az útdíjat kritizáló polgármestert

A Fidesz szerint másfél millió forintos, háromhavi jutalmat osztott magának a budaörsi polgármester. Szerintük a városi tévével még egy riportot is forgattatott hobbijáról, a vitorlásázról. Wittinghofot azóta támadja vehemensen a Fidesz, hogy a polgármester élesen kritizálta a kormány által idén bevezetett új autópálya-díjazást.

„Kézzel, lábbal, szívvel, szájjal” – ceglédi menekültsegítő aktivisták mesélnek

„Kézzel, lábbal, szívvel, szájjal” – ceglédi menekültsegítő aktivisták mesélnek

Az egész ország reagál az egyre erősödő menekültválságra – vannak felháborító esetek, de szerencsére rengeteg pozitív példáról is be tudunk számolni. Egy nagyon szépre Cegléden leltünk.

Puskát is találtak a Borsodban lekapcsolt drogkereskedőknél

Drogkereskedőket fogtak el Borsod megyében, a házkutatáskor puskát és ahhoz való lőszereket is találtak – közölték a rendőrségtől kedden.

MTI
Hirdetés
1237012
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X