szerző:
MTI

Péntek hajnalra eloltották a Mol tiszaújvárosi üzemében az egyik ipari kemence tüzét. A tűz valószínűleg műszaki hiba miatt keletkezett, senki sem sérült meg.

A Mol Petrolkémia tiszaújvárosi Ipartelepén csütörtökön 20 óra 50-kor keletkezett tűz az Olefin-1 nevű üzemben annak újraindulása közben.

Senkinek sem esett baja, környezetvédelmi intézkedésre nem volt szükség, egészségre veszélyes anyag nem került a légtérbe a határértéket meghaladó mennyiségben. Az érintett rendszerben jelenlevő szénhidrogéneket a leálláskor fáklyázással semmisítették meg.

Péntekre virradóra sikerült eloltani a tüzet, azután megkezdték a kemence hűtését és az utómunkálatokat. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett folyt a munka, amelyekben részt vettek a tiszaújvárosi, a miskolci, a szerencsi, a mezőcsáti, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, az érintett iparterület létesítményi tűzoltói, valamint a megyei katasztrófavédelmi mobil labor.

A szakemberek folyamatos mérték a gázkoncentrációt, de nem mutattak ki egészségre ártalmas anyagot a levegőben. Az üzem tűzoltói továbbra is biztosítják a helyszínt.

A tűz okát és a kár nagyságát vizsgálják – közölték a katasztrófavédelemtől.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!