szerző:
hvg.hu

Halálos tömegszerencsétlenséget okozása miatt vádat emeltek a román buszvezető ellen, akinek az iskolabusza egy kocsinak ütközött tavaly novemberben a Csongrád megyei Pusztaszeren. Az autó csongrádi sofőrje azonnal meghalt, de az iskolabuszban ülő gyerekek is megsérültek. A kisbuszt vezető román férfi nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, ez okozta a balesetet – emlékeztetett az RTL Híradó.

A kisbusz az oldalára fordult és átszakított egy kerítést tavaly novemberben, miután a sofőr nem vett figyelembe egy „Elsőbbségadás kötelező!” táblát, és csattant egy magyar rendszámú autóval. Utóbbi az árokban kötött ki.

A buszsofőr ellen halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt. A balesetben egy 57 éves csongrádi asszony meghalt, ő vezette az autót, amelynek nekiment a busz. Nem volt bekötve a biztonsági öve, kirepült a kocsiból, azonnal szörnyethalt.

A buszban egy román iskoláscsoport utazott, az ópusztaszeri emlékparkból tartottak hazafelé. A diákok a tetőablakon át másztak ki a felborult buszból. Mindenki megsérült, ketten súlyosan, tizenhárman könnyebben.

A román kisbusz vezetőjét azonnal őrizetbe vették, akár évekre is börtönbe kerülhet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!