szerző:
HavariaPress

Tizenhét, darabokra szedett Mercedes furgont találtak a rendőrök egy rétközberencsi lakóház udvarán. A járműveket feltehetően ukrán autótolvajok lopták Olaszországból, Németországból és Ausztriából, majd alkatrészenként eladták.

A kisvárdai nyomozók különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság miatt indítottak nyomozást az ügyben. A rétközberencsi portán megtartott házkutatás során 17 Mercedes Sprintert és Vitót találtak meg darabokban. A nyomozók információi szerint a járműveket egy ukrán tolvajbanda lopta el főként Olaszországból, s egy részüket Németországból, illetve Ausztriából.

Az ingatlan akció során elfogott tulajdonosa pénzért biztosított helyet az ellopott járműveknek, illetve a kiszerelt alkatrészeknek. Két másik magyar férfit is elfogtak a rendőrök, akiknek szintén közük lehet a járművek elrejtéséhez.

A lefoglalt furgondarabokat szakértők vizsgálják. Becslések szerint a darabokban előkerült járművek értéke eléri a 76 millió forintot. A porta 44 éves tulajdonosát, valamint társait, egy 28 és egy 40 éves férfit, a rendőrök őrizetbe vették, s kezdeményezték mindegyikük előzetes letartóztatását.