Elfogták a kulcsi mészárlót

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: kulcs; kulcsi gyilkosság;

A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei nem sokkal ezelőtt a helyszín közelében elfogták a kulcsi gyilkosság feltételezett elkövetőjét.

Nem tanúsított ellenállást elfogásakor az a kulcsi férfi, akit négy hozzátartozójának megölésével, három másiknak pedig a megsebesítésével gyanúsítanak.
A férfit a kulcsi (Fejér megye) tetthelyhez közeli bozótban fogták el. Hajdu János, a szervezet vezetője pénteken újságírókkal azt közölte, hogy a férfinál több, vélhetően a gyilkosságnál használt vágóeszköz volt. A kutatást két nyomkereső kutya segítette, egyikük jelzésére találták meg az elkövetőt a ház és a Duna közötti domboldalon.

Nem sokkal korábban a feltételezett elkövető Horváth Csanád Jutas fotóját és adatait a rendőrség honlapján is közzétették. Garamvölgyi László szóvivő a korábbi híreket cáfolva azt mondta: nem történt túszejtés, az elkövető feltehetően egy családi vita során, brutálisan végzett rokonaival egy szúró és vágó eszközzel.

Csuklyával a fején kísérik a feltételezett elkövetőt a TEK kommandósai

Fotó:

A rendőrség közlése szerint Horváth Csanád Jutas egy kardszerű bozótvágó késsel, feltehetően családi veszekedést követően támadt rá hozzátartozóira a Hagyalja úti családi házban. A fiatalember édesapjával, nagyszüleivel és testvérbátyjával végzett, édesanyját, lánytestvérét. A gyilkossághoz használt karddal kilépett az utcára, ott egy másik rokonát is megsebesítette, akit a mentők kórházba szállítottak. Ez utóbbi rokon értesítette a hatóságokat.

Az elkövetőnek magának is komoly sérülései vannak, ezeket feltehetően a támadás során szerezte, és kórházba kellett szállítani miatta.

Fotó:

A helyszínre kiérkező mentősök a lemészárolt négy ember életét már nem tudták megmenteni, a három életveszélyes sérült közül egyiküket mentőhelikopterrel Budapestre szállították kórházba, a másik két sérültet pedig a dunaújvárosi, valamint a székesfehérvári kórházba szállították mentőautóval.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért támadt a családjára.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X