szerző:
MTI

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat Szikszó független polgármestere ellen a Miskolci Városi Ügyészség.

A polgármester az önkormányzat tulajdonában lévő autót hivatalos és magánútjaira is használhatta, az önkormányzat havonta 2000-2000 kilométer hivatali célú, illetve magáncélú használatot engedélyezett a városvezetőnek úgy, hogy a magáncélú használat költségeit a polgármester köteles megtéríteni az önkormányzatnak.

A vádirat szerint 2007-2009-ben a polgármester folyamatosan megtévesztette az önkormányzatot a gépkocsi használatával kapcsolatban, a menetlevelekben és az útnyilvántartásokban valótlan adatokat tüntetett fel, magáncélú használatot hivatalos használatként tartott nyilván. A megjelölt úti célok és a tankolások sem egyeztek meg. Mindezzel Szikszó önkormányzatának 963 610 forint kárt okozott – mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Füzesséri József tagadja a vádakat. A vádirat tanúvallomásokon, okiratokon, hivatalos megkereséseken alapul.

Ha bűnösnek találják, a bíróság öt évig terjedő börtönbüntetést is kiróhat. Az ügyészség a polgármesterrel szemben felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Ha bűnösségét kimondja a bíróság, a polgármester elveszti tisztségét - tette hozzá a szóvivő.