szerző:
hvg.hu/Blikk

Csak egy magyar személyi igazolványt találtak a rendőrök Magyar Róbertnél Spanyolországban, amikor elfogták. Az okmányt ráadásul egy másik férfi nevére állították ki. A fekete sereg körözött vezére lecsúszott drogos lett, és bandájával apartmanokat, boltokat fosztogatott Marbellán – írja a Blikk.

A 42 éves Magyar Róbert két éve bujkált, Spanyolországban az ujjlenyomata alapján azonosították. Nem kiadatási, hanem bűnügyi őrizetben van most – mondta Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója.

Magyarék bandájára azután figyeltek fel a spanyol rendőrök, hogy a népszerű üdülőhelyen, Marbellán nagyon megszaporodott nyáron a betörések és bolti lopások száma. A volt maffiavezér valószínűleg azért állt be a kinti bűnözőkhöz, mert pénzre volt szüksége a kábítószerekhez és a bujkáláshoz – olvasható a Blikkben.

Továbbra sem tudni, mikor hozhatják Magyarországra Magyar Róbertet. Akár évekbe is telhet, ha a spanyolok is megbüntetik, és kint csukják le. Ha nem ragaszkodnak a büntetéshez, a maffiózó heteken belül itthon kerülhet rács mögé, miután korábban tényleges életfogytiglanra ítélték távollétében.

A Bors szerint Magyar akkor bukott le, amikor néhány péksüteményt akart ellopni egy közértből zárás után. A rendőrök betörés közben érték tetten. A lap úgy tudja: a maffiavezér elfogása óta nem állt szóba a spanyol rendőrökkel. A nála talált hamis személyi igazolványon Magyar fotója szerepelt, de mellette fiktív név és hamis adatok voltak. Ezért azonosították végül ujjlenyomatáról az angyalföldi lakásáról két és fél éve eltűnt bandavezért.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!