szerző:
hvg.hu/Blikk

Csak egy magyar személyi igazolványt találtak a rendőrök Magyar Róbertnél Spanyolországban, amikor elfogták. Az okmányt ráadásul egy másik férfi nevére állították ki. A fekete sereg körözött vezére lecsúszott drogos lett, és bandájával apartmanokat, boltokat fosztogatott Marbellán – írja a Blikk.

A 42 éves Magyar Róbert két éve bujkált, Spanyolországban az ujjlenyomata alapján azonosították. Nem kiadatási, hanem bűnügyi őrizetben van most – mondta Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója.

Magyarék bandájára azután figyeltek fel a spanyol rendőrök, hogy a népszerű üdülőhelyen, Marbellán nagyon megszaporodott nyáron a betörések és bolti lopások száma. A volt maffiavezér valószínűleg azért állt be a kinti bűnözőkhöz, mert pénzre volt szüksége a kábítószerekhez és a bujkáláshoz – olvasható a Blikkben.

Továbbra sem tudni, mikor hozhatják Magyarországra Magyar Róbertet. Akár évekbe is telhet, ha a spanyolok is megbüntetik, és kint csukják le. Ha nem ragaszkodnak a büntetéshez, a maffiózó heteken belül itthon kerülhet rács mögé, miután korábban tényleges életfogytiglanra ítélték távollétében.

A Bors szerint Magyar akkor bukott le, amikor néhány péksüteményt akart ellopni egy közértből zárás után. A rendőrök betörés közben érték tetten. A lap úgy tudja: a maffiavezér elfogása óta nem állt szóba a spanyol rendőrökkel. A nála talált hamis személyi igazolványon Magyar fotója szerepelt, de mellette fiktív név és hamis adatok voltak. Ezért azonosították végül ujjlenyomatáról az angyalföldi lakásáról két és fél éve eltűnt bandavezért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!