szerző:
hvg.hu

Karácsony első napján ellopták a szegedi dóm húszkilós perselyét. A tolvajok azonban nem jártak jól, mert pénz nem volt benne. A plébános nem tett feljelentést, de üzent a „ragadós kezű testvéreknek” – írja a Délmagyarország.

A 120 centi magas, 20 kilós, biztonsági zárral ellátott perselyt két éve csináltatta a plébánia. A régi és gyengébb anyagból készült perselyeket többször feltörték vagy loptak belőlük, ezért cserélték azokat masszívabbra – olvasható a lapban.

December 25-én, délután lopták el az egyik pénzgyűjtőt a fogadalmi templomból a déli és a délutáni mise között. A templom aznap egész nap nyitva volt. A tolvajok azonban nem lettek gazdagabbak, mert a pénzt a déli mise után kiürítették a perselyből.

Kondé Lajos plébános a persely egykori helye mögötti oszlopra feliratot ragasztott ki, amiben a pénztartó főbb paraméterei mellett a tolvajokat is megszólította. „Kedves ragadós kezű testvéreink! Sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk nektek, hiszen üres persellyel kellett dolgoznotok" – olvasható a papíron.

A plébános nem tett feljelentést a rendőrségen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!