szerző:
hvg.hu

Napok óta halott lehetett az a kilencven éves férfi, akinek holttestét fia találta meg szombaton a Pest megyei Csemőn. A helyiek szerint az áldozat lábát eltörték, így esélye sem volt a menekülésre. A faluban sok idős ember él, van, aki rokonaihoz költözött a történtek után, mert nem mer otthon maradni egyedül - hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A 90 éves férfi a helyiek szerint nem szívesen engedett be senkit sem a házába. A fia látogatóba érkezett hozzá hétvégén, ő találta meg a holttestét. A helyszínen a gyilkosság után több nappal is helyszíneltek még.

Az RTL Híradó úgy tudja: hátulról mentek be a támadók, és azért verték agyon a tulajdonost, mert nem árulta el, hol tartja a pénzét.

A Csemőn élő idősek félnek. Egy asszony azt mondta, hogy a lányához költözött, nem mer egyedül lenni, bár szeretne visszamenni a házába.

A tudósításban emlékeztettek, hogy tavaly Érden és Mendén is megöltek idős házaspárokat. Azt nem tudni, hogy a három eset között van-e összefüggés, de a rendőrség állítólag ezt is vizsgálja. Az érdi és a mendei gyilkosság miatt 1-1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség.

A csemői ügyben ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, ott még nem tűztek ki nyomravezetői díjat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!