szerző:
MTI/hvg.hu

Előzetes letartóztatásba helyezte kedd délután a Budakörnyéki Járásbíróság azt a férfit, akik a gyanú szerint megölt egy 90 éves férfit Csemőn. Társa ugyancsak előzetesbe került.

Az idős ember egyedül élt a falu központjában. Az egyik gyanúsított, egy kecskeméti férfi megtudta, hogy van félretett pénze, és eldöntötte: megszerzi tőle. Tervének megvalósításához egy nagykőrösi férfi segítségét vette igénybe. Mivel ismerték áldozatuk szokásait, napirendjét, tudták, hogy mikor van otthon.

Január 6-án este mindketten a csemői házhoz mentek, ahol a nagykőrösi férfi csőkulccsal támadt az idős emberre: a lábát és a fejét ütötte. Ezután átkutatta a házat, végül egy mobiltelefont és élelmiszert vitt magával. Az erősen vérző idős embert a sorsára hagyta, a férfi végül belehalt a sérülésekbe. A gyilkos cinkosa eközben az autóban várakozott.

A gyanúsítottakat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy héten belül elfogta és őrizetbe vette – közölték a Pest Megyei Főügyészségtől kedden. Az egyik férfi 35, a másik 28 éves. Mindketten vallomást tettek, de ennek részleteiről nem tudni részleteket.

A 90 éves férfi holttestét a hozzátartozói január 9-én találták meg, ők tettek bejelentést a rendőrségen. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a csemői esetnek van-e köze a Pest megyében az elmúlt hónapokban idős emberek sérelmére elkövetett gyilkosságokhoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!