szerző:
hvg.hu

Rémisztő körülmények között élt a Szeged melletti Szőregen kilenc gyermek, akikkel nem törődtek a szüleik. A férfi ivott, csavargott, verte a családot, a nő pedig többször akart öngyilkos lenni. A gyerekek koszosak, büdösek voltak, apjuk a kicsiket leköpte, az egyiknek részegen a fejét is lehányta. Az ügyész börtönt kért a házaspárra, és azt, hogy szüntessék meg szülői felügyeleti jogaikat – írja a Délmagyarország.

Megdöbbentő részletek is elhangzottak a gyerekeiket elhanyagoló szőregi házaspár tárgyalásán, Szegeden. A férfit és az azóta újra férjhez ment volt feleségét egyebek mellett kiskorú veszélyeztetésével vádolja – olvasható a cikkben.

A rendőrök 2012. december 10-én mentek ki a tanyájukhoz, ahol lehányt ágyat, kakis, pisis ruhában lévő gyerekeket, mérhetetlen koszt találtak. Kiderült, hogy a szülők -14 fokos télben hagyták magukra a kilenc gyereket. A rendőrök mentették meg őket a kihűléstől.

A család kálváriája 2010-től 2012-ig tartott. A férfi elitta a család pénzét, a felesége többször öngyilkos akart lenni, ennek ellenére egymás után vállalták az újabb és újabb gyerekeket. A családfő 18 éves kora óta nem dolgozott.

A vádiratokból kiderült egyebek mellett az, hogy a részeg férfi 2012 áprilisában megtépte enni kérő kislányát. A gyermek fejbőre felrepedt. Pár hónappal később a gyerekek elé pisilt a földre, amikor részegen hazaesett. Az is előfordult, hogy az apa részegen lehányta az egyik lánya fejét.

A gyerekek arról is beszámoltak, hogy a családfő minden hónap elején elszedte feleségétől a segélyt, és ebből ment inni. Nemcsak az asszonyt, hanem a nagyobb gyerekeket is pofozta, a kicsiket meg egyszerűen leköpte. Ha elfogyott a pénz, akkor a gyerekeket a szomszédba küldték koldulni. Az egyik nem kapta meg a kötelező védőoltást, egy nagyobbiknak pedig hagyták a leforrázott kezét elgennyesedni. És persze iskolába sem járatták rendesen őket.

A családfő többszörösen büntetett előéletű, a 2012-es gyerekverést egy felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el. Az ügyész letöltendő börtönt kért mindkét szülőre, valamint azt, hogy a bíróság szüntesse meg szülői felügyeleti jogaikat.

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy a gyerekek nevelőszülőhöz kerültek. Ítélethirdetés egy hónap múlva várható.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!