szerző:
hvg.hu

Ismerősei szerint labilis idegzetű volt az a 24 éves végzős joghallgató, aki bicskával szúrta le egyik ismerősét kedd hajnalban egy szegedi sörözőben – írja a Délmagyarország. A férfi részben beismerő vallomást tett a rendőrségen, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az egyetemen fegyelmi vizsgálatot indítottak ellene.

A joghallgató egy 36 éves férfit késelt meg kedden, hajnali háromnegyed három körül a szegedi Londoni körút egyik kocsmájában. A pultos ismerte a diákot, többször volt vendégük. Elmondása szerint semmi különösebb előzménye nem volt a gyilkosságnak, a két férfi nem vitatkozott, nem dulakodott, csak azt látta már, amikor az idősebbik összeesett.

A késelő elmenekült a kocsmából. Nem sokkal később albérlete közelében fogták el a rendőrök, nyomkövető kutya segítségével jutottak el hozzá. A férfi ruhájából előkerült a bicska, amellyel megölte áldozatát – derül ki a cikkből.

A söröző pultosa a lapnak azt mondta: a 24 éves hallgató mindig sokat beszélt, amikor sokat ivott, de sosem volt agresszív. A megölt férfiről a kocsma vezetője nem tudott semmit, de szerinte két jól szituált vendégük között történt ez a tragédia.

Ismerősei labilis idegzetűnek ismerték a fiatal férfit. Nem sokkal ezelőtt, a születésnapján tette le az utolsó vizsgáját a jogon. Már csak a szakdolgozat megírása és az államvizsgája volt hátra. Kést sosem láttak nála. Úgy tudják, volt már egy öngyilkossági kísérlete is, bulikban sokat ivott, illetve azokban sokszor megsérült. Piliscsabán született, és Esztergomba járt ferences rendi gimnáziumba – olvasható a lapban.

A végzős diák ellen emberölés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, kihallgatásán részben beismerő vallomást tett. A bűncselekmény indítéka egyelőre nem tisztázott. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

©

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora megerősítette, hogy a gyilkosság feltételezett elkövetője valóban a szegedi egyetem joghallgatója. Elrendelték a fegyelmi vizsgálatot ellene, egyelőre mást nem tudtak tenni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!