szerző:
hvg.hu

Rettenetesen sajnálja, amit történt – ezt mondta a bíróságon a Népszabadság korábbi főszerkesztője, aki tavaly márciusban elütött egy biciklist a fővárosban. Állítása szerint nem vette észre, ahogy elsodorta az autójával. Az elütött férfi pár hét múlva a kórházban meghalt. A kerékpáros mögött haladó troli vezetőjét is meghallgatták – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

A volt főszerkesztő egy hetedik kerületi kereszteződésben sodort el egy biciklist, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A balesetet rögzítette térfigyelő kamera. A felvételeken jól látható az újságíró autója, az elsodródó, majd az úton fekvő biciklis és egy érkező trolibusz. Utóbbit az ütközés előtt megelőzte a volt főszerkesztő.

A biciklist súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol több mint három héttel később meghalt. Ezután a Népszabadság főszerkesztője lemondott posztjáról. A bíróságon azt mondta: elismeri a felelősségét, rettenetesen sajnálja, de nem látta a biciklist. Kanyarodás közben hallott furcsa hangot, aminek nem tulajdonított jelentőséget. Otthon vette észre a kocsija oldalán lévő 20-25 centis karcolást, és azonnal visszament a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek.

A bíróság meghallgatta a kerékpáros mögött haladó trolibusz vezetőjét is. Elmondta, hogy kanyarodni készült, amikor a baloldali sávból bevágott elé az autó. Fékezett, és dudált, hogy jelezze neki: van előtte egy biciklis, de a kocsi elsodorta a kerékpárost.

Az ügyészség egyebek mellett halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a volt főszerkesztőt. Ezért akár több évet is kaphat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!