szerző:
hvg.hu

Kérhetett volna munkahelyén segítségét az a rendőrnő, aki kedden megölte 11 éves kisfiát, majd magával is végzett. Elmarad az alsósok farsangja abban a XVIII. kerületi iskolában, ahová a meggyilkolt 11 gyermek járt – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

Fekete zászló leng az iskola épületén, ahová a kisfiú járt. A tanárok nem akartak nyilatkozni, de az RTL híradó úgy tudja: ha kell, pszichológus foglalkozik a meggyilkolt kisfiú osztálytársaival. A tragédia miatt elmarad az alsósok farsangja.

A tudósításban elhangzott: kedden az édesanyja a szokottnál hamarabb vitte haza gyermekét, és ez is az egyik előjel lehetett.

Házuk udvarán még mindig ott áll a nő kocsija. Az épületet lezárták és lepecsételték. A helyszínelés szerda hajnalig tartott. Szemtanú nem volt, így még nehezebb ilyekor a nyomozók munkája.

A szomszédok azt mondták: alig ismerték a családot, nem beszélgettek velük.

Mire rendőr lesz valaki, háromszor vizsgálja meg pszichológus. Utána pedig kétévente kell felülvizsgálatra menni.

A rendőrnő állítólag depressziós volt, mert szakítottak a férjével. Ha így volt, kérhetett volna segítséget a munkahelyén, országosan minden rendőri szervnél dolgoznak pszichológusok – mondta Szeles Erika, az ORFK vezető pszichológusa. A testület tagjai is figyelnek egymásra: a parancsnokok valamint kollégáik jelzése alapján egyre többen keresik fel a szakembereket, és kérnek tőlük segítséget.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!