szerző:
hvg.hu

Tizenéves lányoktól zsarolt ki meztelen képeket az interneten egy 18 éves fiú. A gyanú szerint több hamis profilja is volt a legnépszerűbb közösségi oldalon. Rendszerint lánynak adta ki magát és azzal fenyegette áldozatait, hogy feltörte az oldalukat és megosztja az adataikat, ha nem küldenek neki meztelen fotókat magukról – tudósított az RTL Híradó.

A fiúnak több profilja is volt a közösségi oldalon. Csinos, 13 és 18 év közötti lányokat keresett meg, és követelt tőlük meztelen képeket - mondta Dobó Dénes, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mindegyik lánynak ugyanazt az üzenetet küldte. Ebben azt írta: „ahogy mindenkitől eddig, 1 db képet kérek. Ha ez megvan, nincs semmi gond, nem osztok semmit, és nem zaklatlak tovább”.

Az RTL Híradó úgy tudja: a zsaroló nem tartotta ígéretét, először csak melltartós, később már meztelen fotókat követelt. A legtöbb lány engedett a zsarolásnak.

A rendőrök a fiú számítógépét az ágya melletti asztalon találták meg. Úgy tudni, tele volt tizenévesektől kizsarolt képekkel, legalább ötven lánytól csikart ki fotót.

A rendőrség azt kéri, hogy aki ilyen üzenetet kapott, jelentkezzen. A fiú ellen gyermekpornográfia és kényszerítés miatt indítottak eljárást, előzetes letartóztatásban van. Akár 8 évet is kaphat, ha bűnösnek találják.