szerző:
hvg.hu

A rendőrség megtalálta kedden azt a két értékes festményt, amelyeket egy József körúti lakásból loptak el még február 4-én. Balatonfőkajárra vitték a képeket egy házba, ahol több más, valószínűleg lopott festmények is voltak. Négy férfit gyanúsítanak az ügyben.

A gyanú szerint egy 35, egy 36 és egy 50 éves budapesti férfi február 4-én, hajnalban betörtek egy József körúti lakásba, és onnan két értékes festményt, valamint arany ékszereket vittek el.

A józsefvárosi rendőrök azonosították a kocsit, amellyel leléptek, és múlt szombat hajnalban meg is találták a József körúton. A három férfi benn ült, igazoltatták, majd bevitték őket kihallgatásra.

A nyomozók megállapították, hogy az üggyel kapcsolatba hozható egy balatonfőkajári férfi is, akinél kedden délben megjelentek a rendőrök. Átkutatták a házát, ahonnan előkerült a két, Budapesten ellopott festmény, amelyek összesen több millió forintot érnek. Más képeket és műtárgyakat is találtak, ezek azonosítása és a tulajdonosaik felkutatása még tart – írja a police.hu.

A négy férfi közül az egyik házi őrizetbe került, társai szabadlábon védekeznek. A három budapesti férfit lopással, 54 éves balatonfőkajári társukat orgazdasággal gyanúsítják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!