szerző:
hvg.hu

Egy 22 éves részeg támadt rá a hogyléte felől érdeklődő ápolóra kedd éjjel. Csak a véletlennek köszönhető, hogy nem történt komoly baj. A fiatalembert már el is ítélték, felfüggesztett börtönt kapott.

Vádat emelt egy 22 éves férfi ellen az ügyészség, miután késsel támadt egy fővárosi kórház ápolójára, aki épp a hogyléte felől érdeklődött.

A férfi február 16-án éjjel egy budapesti szórakozóhelyen itta le magát, de annyira, hogy a mentők kórházba vitték. Ott már elhelyezésekor agresszív volt.

Az egyik többágyas kórteremben elhelyezett férfi állapotát ezután óránként ellenőrizte egy kórházi ápoló. Az egyik ilyen esetben, hajnali 4 óra körül az ápoló odalépett az ágyon neki háttal fekvő vádlotthoz, és a vállára tette a kezét, hogy
megkérdezze, hogy van. Ekkor a férfi minden előzmény nélkül a magánál tartott késsel a kórházi ápoló hasa felé csapott, ami miatt a sértett könnyebben sérült. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy az ápoló nem sérült meg súlyosabban.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban állapította meg a férfi bűnösségét, és ezért őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 3 év próbaidőre felfüggesztette.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!