szerző:
MTI

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett két embert, köztük egy volt tűzoltót, akikkel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség drogkereskedelem miatt nyomoz.

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden közölte, hogy elfogtak és kihallgattak három hivatásos tűzoltót és három civil társukat, akiket drogkereskedelemmel gyanúsítanak.

A gyanú szerint a fővárosban, az egyik kerületi tűzoltóságnál dolgozó tűzoltó hadnagy szolgálata közben és szabadidejében is kábítószert árult: marihuánát, különböző tablettákat és kokaint. A tűzoltó a munkahelyén, annak közelében, emellett belvárosi szórakozóhelyeken, illetve saját lakhelyén adta át a kábítószert a fogyasztóknak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a megalapozott gyanú szerint két másik hivatásos tűzoltó és három civil szintén kereskedett kábítószernek minősülő anyaggal.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével hétfőn több helyszínen házkutatást tartott, majd elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a három tűzoltót és a három civilt. A hadnagyot és egy civilt őrizetbe vettek; előbbi már nem tagja a tűzoltóságnak.

©
©

A két őrizetbe vett személyt helyezte most egy hónapra előzetes letartóztatásba a törvényszék, a másik négy gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a kényszerintézkedés elrendelését.